7 lectii de viata pe care le invatam de la frati

/ / Modificat: 2018-10-26
7 lectii de viata pe care le invatam de la frati

Sa ai frati este cel mai mare dar pe care il primesti de la viata. Dar cu siguranta in copilarie, nu i-ai fi ales niciodata pe fratii sau surorile tale pentru ca erai de parere ca-ti fac viata imposibila.

Iata cateva lectii pe care le inveti de la frati si pentru care trebuie sa le multumesti.

Fratii te invata sa imparti

Un copil singur are totul doar pentru el. Toate atentia, toate hainele, toate jucariile, toate cadourile. Intr-o familie cu mai multi copii trebuie sa imparti. Totul. De la desert la camera, hainele sunt mostenite de la el, jucariile sunt pentru toata lumea. Si afectiunea tatalui si a mamei, care stiu sa o ofere in mod egal.

Oameni speciali

Un frate sau o sora este o persoana speciala, fara indoiala. Dar cel mai frumos este ca el sau ea sunt capabili sa te faca sa te simti special. Cel mai bun remediu pentru stima de sine este un frate care te vede drept cea mai speciala persoana din lume.

Ingrijire

Poate in copilarie, fratii tai mai mari trebuia sa te sustina si sa aiba grija de tine, pentru ca tu erai cel mic, dar de-a lungul anilor, diferenta de varsta nu mai conteaza. Ba chair iti dai seama ca si ei, la un moment dat, au nevoie de grija ta.

Dragostea dintre frați este impartita

Dragostea impartita te invata sa nu fii egoist din punct de vedere emotional si vei oferi iubire oamenilor din jurul tau intr-un mod mai sanatos.

Lucrul in echipa

Daca exista mai multi frati acasa, fara indoiala, trebuie sa lucreze in echipa. Treburile casnice, temele de la scoala sau orice proiect personal devine o problema comuna in care se implica toti. O mare familie este cel mai bun atelier de a invata negocierea.

Iertarea

Cu cateva exceptii, capacitatea de a ierta a unui frate este aproape un instinct natural. Cand ai frate, inveti multe despre iertare.

Complicitatea dintre frati

In copilarie, in adolescenta si chiar si atunci cand devin adulti, fratii sunt complici. Pe toata durata vietii. Singuratatea nu te afecteaza pentru ca exista intotdeauna mana unuia dintre fratii tai care iti va aminti ca trebuie sa mergi mai departe si ca ei vor fi acolo.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frati Comportamente frati

Articole recomandate

Citeste si despre