3 sfaturi de viata pe care orice mama trebuie sa i le spuna fiicei sale adolescente

/ / Modificat: 2019-01-14
3 sfaturi de viata pe care orice mama trebuie sa i le spuna fiicei sale adolescente

Perioada adolescentei nu este deloc usoara, mai ales pentru fete. Prin urmare, sprijinul mamei este fundamental.

Timpul de calitate petrecut cu tinerii adolescenti este, in zilele noastre, din ce in ce mai putin. Ca mama a unui adolescent, este important sa inveti sa profiti de aceasta perioada.

Adolescenta este una dintre cele mai dificile perioade, in special pentru fetele care incep sa experimenteze schimbari in corp si emotii.

Iar mama este care poate face aceasta trecere de la copilarie la adolescenta cat mai pozitiva si placuta.

Vor fi multe situatii pe care le vei trai daca esti mama de fata, dar tine cont de cele trei lucruri despre care ar trebui sa discuti cu fiica ta:

1. Invat-o sa spuna "nu"

Fiind o femeie in devenire, fiica ta trebuie sa invete sa refuze lucrurile pe care nu le vrea in viata ei. Este necesar ca ea sa stie cum sa raspunda oamenilor care vor incerca sa o faca sa creada ca are nevoie de ceva ce ea nu isi doreste.

Vorbeste-i despre stabilirea limitelor, de ascultarea intuitiei cand simte ca ceva este gresit si sa nu-i fie frica sa spuna "nu".

2. Va suferi din dragoste

In perioada adolescentei iubirea este, de obicei, idealizata. Povestile cu Prinul cel Frumos sunt mereu prezente. De aceea, este recomandat sa vorbesti cu fiica ta despre posibilitatea de a fi ranita in dragoste.

Trebuie sa stie ca are puterea sa se ridice si sa continue. Ea va invata ca nu toti baietii sunt buni, dar va asimila si ca are capacitatea de a nu fi invinsa si de a alege acel tanar care sa o iubeasca cu adevarat si nu o faca sa sufere.

3. Sa se iubeasca asa cum este

Intr-o lume in care retelele sociale si mass-media promoveaza stereotipurile femeilor perfecte, este aproape obligatoriu ca mama sa hranesti stima de sine a fiicei tale.

Vor exista momente de frustrare, pentru ca nu are parul intr-un fel sau pentru ca nu poarta hainele altcuiva. Este datoria ta ca mama sa o lasi sa stie ca trebuie sa aiba atitudine, personalitate si sentimente bune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Adolescenta Comunicare adolescenti Emotii copii

Articole recomandate

Citeste si despre