Cursurile de dans si sprijinul oferit in educarea copilului

/ / Modificat: 2015-03-02
Cursurile de dans si sprijinul oferit in educarea copilului

Multi parinti din ziua de azi au mult mai putin timp decat si-ar dori sa dedice educatiei copiilor. Deoarece scoala si gradinita acopera doar o parte din educatia necesara celor mici, activitatile extrascolare sunt din ce in ce mai importante si trebuie alese cu mare atentie pentru a veni in sprijinul parintilor si a educatiei dorite pentru cei mici. 

 cursuri_dans 

Este bine cunoscut faptul ca dansul, si implicit  cursurile de dans pentru copii, ofera o multime de beneficii, atat pe plan fizic, cat si emotional.

Printre acestea, cresterea flexibilitatii si a echilibrului, capatarea unei tinute elegante, imbunatarirea memoriei si a capacitatii de concentrare, cresterea increderii in sine si imbunatatirea abilitatilor de comunicare si socializare. Pe langa aceste beneficii, frecventarea regulata a cursurilor de dans intr-un cadru organizat poate oferi un sprijin real in oferirea unei educatii corecte celor mici. 

Instructorii de la  Scoala de Dans Joie de Vivre  ne-au prezentat cateva beneficii pe care dansul il are in educatia copiilor:

Intelegerea importantei unui stil de viata activ

Este din ce in ce mai dificil pentru parinti sa ii implice pe cei mici in activitati fizice, in conditiile in care atentia le este atrasa de jocuri pe calculator sau dorinta de a sta ore in sir in fata televizorului. Din acest motiv, copiii vor fi reticenti in a accepta o activitate care sa nu contina a componenta ludica. 

cursuri_dans_copii

Indrumati de un instructor bine pregatit, care stie sa alterneze momentele de joaca cu momentele de predare, copiii vor ajuge sa perceapa miscarea si dansul o placere, asocierea miscarilor invatate cu ritmul muzicii facandu-i sa nu resimta efortul depus. Astfel, in timp, copiii ajung sa se obisnuiasca si sa isi doreasca un stil de viata activ, obicei pe care il vor pastra si in viata de adult.

Deprinderea disciplinei si a regulilor de grup

Invatarea coregrafiilor si a pasilor de dans necesita atentie, concentrare si respectarea unor reguli clare impuse de profesor, buna desfasurare a antrenamentelor depinzand de cat de disciplinati sunt cei mici. La scoala de dans Joie de Vivre instructorii comunica in permanenta cu copiii, facandu-i sa inteleaga faptul ca toate actiunile lor au consecinte si ca atitudinea pe care o au fata de cei din jur este fundamentala, determinandu-i sa fie mai disciplinati si in viata de zi cu zi.

cursuri_dans2

Intelegerea importantei comunicarii si socializarii

In timpul cursurilor de dans, copiii sunt incurajati sa interactioneze si sa conlucreze atat in cadrul coregrafiilor de grup, cat si pentru a se ajuta reciproc in memorarea pasilor. In momentul in care cei mici incep sa frecventeze  cursurile de dans pentru copii  se integreaza intr-o mica comunitate, interactionand cu copii de diferite varste si categorii sociale. Ei vor intelege ca pentru a putea dansa o coregrafie reusita este nevoie de conlucrare si comunicare continua cu partenerul.

Ii ajuta sa devina responsabili

O coregrafie reusita, atat de grup cat si in pereche, presupune executarea corecta a miscarilor de catre toti cei implicati in dans. Constientizand importanta pe care o au pentru grup, copiii vor fi mai responsabili si mai deschisi sa asculte cu atentie indicatiile instructorilor pentru a putea progresa.

La Scoala de Dans Joie de Vivre, cei mici descopera pasiunea pentru dans cu ajutorul energicelor stiluri latino-americane si elegantelor dansuri clasice. Pentru ca integrarea si adaptarea facila a copiilor, grupele de dans au in componenta cel mult 14 copii, fiind structurate pe categorii de varsta (4-6 ani si 6-10 ani) si nivel de pregatire (incepatori, intermediari, avansati).

Scoala de dans Joie de Vivre

Telefon: 0726.378.713

Email: office@jdvdance.ro

Website: www.jdvdance.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri dans copii

Articole recomandate

Citeste si despre