Idei minunate de cadouri pentru copii, care nu sunt jucarii

/ / Modificat: 2018-02-01
Idei minunate de cadouri pentru copii, care nu sunt jucarii

Jucariile se numara printre cel mai des intalnite cadouri pentru copii, pentru ca ii ajuta sa depseasca plictiseala, le dezvolta imaginatia, ii ajuta sa isi deprinda abilitati de socializare si abilitati motorii.

Asadar, jucariile sunt intotdeauna binevenite, insa exista si alte cadouri cu care ii putem incanta pe cei mici, cadouri dedicate atat distractiei, cat si dezvoltarii acestora!

Idei de cadouri pentru copii, care nu sunt jucarii

Iata ce ii poti oferi copilului tau in afara de jucarii:

Cursuri

In functie de inclinatiile artistice ale copilului tau, ii poti oferi un curs de dans sau de balet, ori un curs de pictura sau de desen. Un astfel de cadou este ideal, mai ales daca ai observat ca micutul tau este talentat la desen ori la muzica si vrei sa-i dezvolti aceasta abilitate.

Un bilet la teatru

Lumea teatrului este fascinanta, iar o piesa de teatru poate fi un cadou foarte frumos pentru copil. Vor fi cateva ore foarte placute intr-o lume a povestilor, a personajelor pe care copii le cunosc deja din carti.

O alta idee, in cazul in care crezi ca pe copil nu l-ar atrage atat de mult teatrul, este un bilet la un film. In cnematografe ruleaza intotdeauna si filme destinate copiilor, precum animatiile sau filmele de aventura. Poti merge cu intreaga familie.

Carti

Stim cu totii cat de important este cititul pentru dezvoltarea unei persoane. De aceea, cu o carte nu vei da niciodata gres atunci cand alegi sa o oferi cadou. Important este sa optezi pentru o carte care se potriveste varstei copilului tau, sa tii cont si de gusturile lui atunci cand o cumperi.

Activitati impreuna

Un cadou excelent poate sa fie o zi petrecuta in mijlocul naturii, intr-un parc de aventura. Copilul va avea parte de multa distractie, de miscare in aer liber, elemente care contribuie si la o stare buna de sanatate.

De asemenea, poti opta pentru o zi de gatit o prajitura alaturi de copilul tau. Il lasi pe el sa aleaga ce isi doreste sa gatiti, mergeti sa alegeti ingredientele, apoi va apucati de gatit.

Jocuri de tip puzzle sau lego

Pentru zilele mohorate, in care joaca pe afara nu este posibila, dar si pentru atunci cand au musafiri sau pentru activitati impreun cu familia, jocurile de tip puzzle sau lego sunt minunate. Asa ca te poti gandi de pe acum la un astfel de cadou pentru puiul tau.

Un obiect vestimentar

Hainele fac parte din lista de cadouri cu care poti oricand sa aduci bucurie unui copil. In timp ce pentru fetite poti alege, de exemplu, o rochita frumoasa, pentru baieti exista varianta unei camasi sau a unui tricou cu personajul lui preferat.

Un calendar

Copiilor le place sa stie in ce zi suntem, cate zile mai sunt pana la un anumit eveniment sau pana la o sarbatoare. Un calendar al lor, in care sa poata sa isi faca notite va fi un cadou apreciat. In cazul in care nu te hotarasti la niciun model, poti chiar tu sa confectionezi unul.

O vizita la muzee

Un alt dar pretios poate fi o vizita la un muzeu, un loc mereu fascinant nu numai pentru copii, ci si pentru adulti. Este o modalitate amuzanta si educativa de petrecere a timpului liber.

Si o vizita la o gradina zoologica sau la o gradina botanica este o idee pe care o poti pune in practica.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Idei cadouri copii Carti pentru copii Cursuri dans copii Activitati copii

Articole recomandate

Citeste si despre