Cursuri gratuite de patinaj pentru copii, in Bucuresti. De la ce varsta pot merge micutii

/ / Modificat: 2023-01-28
Cursuri gratuite de patinaj pentru copii, in Bucuresti. De la ce varsta pot merge micutii

Fundatia Ion Tiriac a lansat recent un nou program de patinaj gratuit pentru copii. Micutii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani pot fi dusi de parinti la patinoarul „Allianz-Tiriac” din Otopeni, pentru a beneficia de initiere gratuita in acest sport. Programul isi propune sa ii identifice pe micutii care au inclinatie catre acest sport si sa ii indrume mai apoi catre echipele de hochey infiintate de Fundatia Tiriac si, respectiv, catre cursuri de patinaj artistic.

Copiii care se incadreaza in aceasta grupa de varsta pot frecventa gratuit, de pana la cinci ori pe saptamana, cursurile de patinaj, la patinoarul mentionat. Eduard Pana, directorul sportiv al Fundatiei Tiriac, a vorbit despre scopul acestor cursuri, care se deafasoara pentru al saselea an.

„Fundatia Ion Tiriac a inceput acum 6 ani tot cu copii din acestia, de 3 ani, iar acum joaca hochei. Marele castig este ca acesti copii invata sa patineze, capata deprinderi de indemanare, lasand deoparte frica de gheata, de cazatura”, a declarat Eduard Pana la inaugurarea proiectului.

Fundatia face cursuri de initiere, ca un preambul pentru o selectie a echipelor de hochei.

„Din pacate, sectoarele noastre cu cate 300.000-400.000 de locuitori nu au o asa baza care le-ar intari copiilor sanatatea, dorinta de miscare, iar parintilor le-ar asigura sanatatea lor. Macar fiecare sector sa aiba un patinoar. Budapesta are 14 patinoare, iar Ungaria are 41. Noi nu avem niciun patinoar in partea de sud a tarii, in afara de acesta al Fundatiei domnului Tiriac”, a subliniat Eduard Pana.

La randul sau, omul de afaceri Ion Tiriac a declarat ca sunt bineveniti toti copiii dornici sa practice acest sport, indiferent ca il practica pentru agrement sau de performanta.

FOTO: Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cursuri copii Cursuri dans copii Cursuri elevi

Articole recomandate

Citeste si despre