Relatiile dintre frati

/ / Modificat: 2011-11-14
Relatiile dintre frati

Relatiile dintre frati sunt o etapa importanta in dezvoltarea emotionala si sociala a copiilor tai. Afla ce poti face ca parinte pentru a incuraja relatiile dintre frati. Rivalitatea intre frati si alte probleme care pot periclita beneficiile unei relatii intre frati nu vor deveni un pericol pentru copiii tai daca stii de ce si cum sa incurajezi relatiile dintre frati.

De ce sunt importante relatiile dintre frati

Influenta fratilor mai mari este acceptata fara rezerve de psihologi. Diferenta de varsta sau de sex intre frati nu este un factor important, dar timpul petrecut alaturi de frati poate avea un rol important in dezvvoltarea sociala si emotionala a micutilor tai.

O relatie pozitiva, de afectiune si respect reciproc intre frati, poate avea un impact mare asupra micutului, poate chiar la fel de mare ca influenta parintilor.

In timp ce parintii transmit copiilor regulile convietuirii formale in societate, nuantele interactiunilor sociale informale depind mult de frati. Un copil care se poate juca acasa cu fratii, va petrece mai putin timp cautand prieteni si riscul de a fi expus la influente nedorite este mai mic.

Foto: high5perspectives.files.wordpress.co

Cum poti sustine relatiile dintre frati

Relatia cu un frate sau o sora poate fi cea mai indelungata din viata unui copil. Parintii pot incuraja apropierea intre frati prin actiuni, dar si prin atitudini. Respecta legatura emotionala care se dezvolta intre frati si incurajeaza-i pe micutii tai sa se inteleaga bine.

Alegerea activitatilor potrivite la care pot partipa fratii de varste diferite in familie este de asemenea importanta. Lasati de capul lor, copiii s-ar putea pierde fiecare in activitatile specifice varstei si ar putea interactiona mai putin.

Poate cel mai important sfat al specialistilor pentru parinti este evitatea crearii tensiunilor intre frati. Acestea pot porni de la favoritisme, dar si de la incurajarea concurentei intre frati. Chiar daca vrei ca mezinul sa adopte calitatile bune ale unui frate mai mare, evita sa-i compari tot timpul. Aceasta atitudine poate crea resentimente intre frati si rezultatele asteptate nu vor fi de cele mai multe ori pozitive.  

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Frati Inteligenta emotionala Rivalitate frati Gelozie frati

Articole recomandate

Citeste si despre