Urmareste-ne:

Inteligenta emotionala

Inteligenta emotionala are 4 componente: auto–constientizarea, managementul emotiilor, imaginea proprie si auto–motivarea, abilitatile sociale.

Ce este tehnica S.A.T.G.I.A.P.O.?

Ce este tehnica S.A.T.G.I.A.P.O.? Tehnica S.A.T.G.I.A.P.O. este o metoda care te poate ajuta sa iti organizezi viata si sa depasesti probleme si piedici emotionale din calea ta. Tehnica poate fi folosita de toate persoanele - de la copii la bunici – si ii ajuta sa aiba o viata mai frumoasa si mai linistita.   Aceasta metoda este prezentata in cartea psihologului Daniel Goleman numita "Inteligenta emotionala in educatia copiilor" si militeaza pentru importanta cruciala a emotiilor sau sentimentelor in dezvoltarea si educarea copilului. Cu multa rabdare, exercitiu si timp, tehnica S.A.T.G.I.A.P.O. poate fi "predata" si copiilor si, odata ce este implementata in sistemul lor de rezolvare a problemelor, vor deveni...

Inteligenta emotionala. Autocontrol

Inteligenta emotionala. Autocontrol La prima vedere pare o contradictie de termeni. Inteligenta, ratiunea, logica, nu prea apar a fi compatibile cu emotiile, trairile sufletesti, sentimentele. Dar, de multe ori ne spunem: "nu lua decizii in urma impulsurilor de moment, stai si gandeste-te o vreme" ori binecunoscuta zicala "dragostea e oarba". Specialistul in psihologie si neurostiinte, Antonio R. Damasio, a studiat o posibila legatura intre cele doua functii de relatie indeplinite de creierul uman. El a ajuns la o concluzie: "Posibilitatea de a exprima si trai emotiile face parte din registrul ratiunii si, invers, rationarea corecta depinde de capacitatea emotionala. Cele doua se sustin si se dezvolta reciproc." Studiile...

Relatiile dintre frati

Relatiile dintre frati Relatiile dintre frati sunt o etapa importanta in dezvoltarea emotionala si sociala a copiilor tai. Afla ce poti face ca parinte pentru a incuraja relatiile dintre frati. Rivalitatea intre frati si alte probleme care pot periclita beneficiile unei relatii intre frati nu vor deveni un pericol pentru copiii tai daca stii de ce si cum sa incurajezi relatiile dintre frati. De ce sunt importante relatiile dintre frati Influenta fratilor mai mari este acceptata fara rezerve de psihologi. Diferenta de varsta sau de sex intre frati nu este un factor important, dar timpul petrecut alaturi de frati poate avea un rol important in dezvvoltarea sociala si emotionala a micutilor tai.

O...Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul