Copilul tau vorbeste singur in timp ce se joaca? Este un lucru foarte BUN pentru el

/ / Modificat: 2019-05-30
Copilul tau vorbeste singur in timp ce se joaca? Este un lucru foarte BUN pentru el

Copilul tau te poate surprinde cu reactiile pe care le are in timp ce se joaca. Imaginatia ii poate determina pe cei mici sa faca lucruri care nu au niciun sens pentru adulti.

Insa ei stiu tot sensul lumii, si este bine pentru ca asa trebuie sa fie.

Dezvoltarea creativitatii si imaginatiei este foarte importanta pentru copii, iar jocul este cel mai bun mod de le a stimula pe ambele.

La ce ajuta imaginatia

Stii de ce adultii pot gasi solutii si alternative la probleme? Pentru ca au capacitatea de a-si imagina atat de dezvoltata, incat poti sa scapi de constrangerile vietii. De fiecare data cand te gandesti cum sa rezolvi un conflict mai mare sau mai mic, iti pui in joc creativitatea.

Aceasta abilitate face diferenta intre adulti si copii. Cei mici trebuie sa-si dezvolte aceasta latura pentru a deveni adulti capabili sa-si asume propriile vieti, conform ChildTime.

Cea mai buna activitate pentru stimularea imaginatiei

Copiii sunt capabili sa-si inventeze propriile jocuri si sa se bucure de ore lungi de recreere. Din nefericire, multe din aceste ore sunt pierdute din cauza utilizarii timpurii a tehnologiei.

Sunt foarte multe cazuri de micuti sub doi ani care asteapta sa primeasca telefoane si tablete pentru a se juca. In loc sa acorde atentie jocului, ei satu cu ochii in aceste dispozitive.

Aceasta este responsabilitatea parintilor sa limiteze orele in care folosesc telefonul mobil si sa-i faca sa dedice mai mult timp jucatului. De fapt, beneficiile jocului cresc atunci cand participa si unul dintre parinti.

In afara de dezvoltarea ingeniozitatii si a deprinderii de a lua decizii, stimularea imaginatiei face un alt bine copilului. Ii permite sa socializeze si sa fie mai atent la ceea ce se petrece in jurul lui.

Deciziile mici, cum ar fi ce sa faca cu timpul liber, pot ajuta copilul. Odata cu trecerea timpului, acest lucru se va schimba si va putea decide ce sa faca cu viata lui fara sa simta ca nu exista alte drumuri decat "INAINTE". Va observa ca exista mai multe alternative, ceea ce ii va fi foarte util in viitor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Copil vorbit Joaca copii

Articole recomandate

Citeste si despre