Pampers sau olita?

Intrebare:

- As dori sa stiu cum o pot dezobisnui pe fetita mea de pampers chiar daca face si la olita si la wc.

Raspuns:

In primul rand nu ati precizat un amanunt foarte important: varsta fetitei dumneavoastra. Controlul sfincterelor se dobandeste abia dupa varsta de 18 luni, cu mari variatii de la un copil la altul.

Avand in vedere ca fetita dumneavoastra „face si la olita si la WC” inteleg ca nu este o problema in acceptarea olitei ci in solicitarea acesteia.

Daca fetita dumneavoastra are mai putin de 18 luni, trebuie sa aveti in vedere ca este posibil sa nu aiba inca un control al functiilor sfincteriene.

Daca este mai mare incercati sa nu-i mai puneti pampers: s-ar putea ca senzatia de ud sa nu-i placa si sa solicite olita.


La inceput majoritatea copiilor, chiar daca anunta ca vor olita, nu ajung sa-si controleze suficient sfincterele pana la asezarea pe olita.

Insa aceste deprinderi se dobandesc cu timpul.

Nu exista o „reteta” pentru invatatul la olita universal valabila pentru toti copii, insa in nici un caz nu o certati cand nu reuseste.

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva-

Detalii specialist

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Dr. Alina Pop-Began

Medic anestezie si terapie intensiva

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul