Copilul in zodia Scorpion

/ / Modificat: 2013-05-31
Copilul in zodia Scorpion

Spritul intens al micului tau Scorpion nu va face niciodata ceva pe jumatate. Intuitiv si loial, copilul tau va crea relatii stranse cu cei pe care ii iubeste, dar poate deveni posesiv cu oamenii si lucrurile sale.

E greu sa-l inveti ca trebuie sa imparta din ceea ce are, dar este un lucru necesar care poate deveni usor de indeplinit daca ii asezi cateva dintre jucarii de o parte, doar pentru el. Respingerea este cea mai mare temere a Scorpionului, iar singurul antidot este dragostea.

Intensitatea si receptivitatea copilului Scorpion sunt izbitoare si uneori chiar competitive.

Inca de cand este bebelus, copilul Scorpion va raspunde emotiilor tale, asa ca trebuie sa fii foarte atenta la manifestarile de furie si manie in prezenta copilului.

Pentru ca micutul tau este in mod particular inflacarat in dorinta ca lucurile sa fie exact asa cum vrea, va trebui sa iti pui rabdarea la mari incercari. Si, din moment ce Scorpionii sunt predispusi la a fi rusinosi in cadre sociale aglomerate, pastreaza mereu un contatc vizual cu copilul si da-i de inteles ca esti acolo ca sa il protejezi.

De asemenea, ai grija ca acasa sa ai mereu obiecte care sa faca apel la firea explorativa a copilului.

Intim si misterios

Proverbul "apele line sunt adanci" descrie perfect copilul Scorpion. Pe cat de calm pare, pe atat de multe lucruri se intampla cu el si nu se vad la suprafata. Ca parinte de copil Scorpion, nu vei sti niciodata absolut tot ceea ce il incanta deoarece rareori copilul Scorpion dezvaluie totul despre el.

Copiii Scorpion sunt foarte motivati, pasionati si intensi, iar nevoia de a se simti in siguranta ii face sa se poate controla atat pe ei, cat si pe cei din jur. O legatura emotionala puternica si durabila este una din nevoile lui principale, dar vor testa cu incapatanare durabilitatea acestei legaturi, fara sa realizeze acest lucru.

Trecand brusc de la o stare la alta, copilul Scorpion poate fi afectuos, distant, devotat, obsesiv, iubitor si manipulator. Scorpionii au sentimente atat de variate si de profunde incat vei simti ca copilul tau isi exprima doar o foarte mica parte din adevaratele sale sentimente si ca ai putea sa il intelegi mult mai bine daca ti-ar permite acest lucru.

Copiii Scorpion se harnesc cu misterele vietii si au abilitatea de a intelege perfect motivarea altor persoane. S-ar putea sa le placa sa citeasca povesti cu suspans sau sa vada filme horror inca de la o varsta frageda si vor fi de asemenea atrasi de prietenii complexe care se vor intinde pe perioade lungi de timp.

Copiii Scorpion sunt atrasi cu usurinta intr-un comportament obsesiv si razbunator, prin care sa detina controlul. Astfel ai mare grija sa iti inveti copilul despre cat este de important sa stie sa ierte.

Mama in zodia Scorpion

Intuitia ta ascutita si abilitatea innascuta de a intelege exact ce are nevoie copilul tau, te fac sa fii o mama excelenta, avand in vedere ca nu toti parintii au perceptiile atat de ascutite precum mama Scorpion.

Cu multa profunzime si grija pentru binele copiilor, esti pregatita sa il sustii si sa il ghidezi prin toate incercarile ce apar de-a lungul vietii sale inca de la o varsta frageda. Inca de mic, atunci cand se simte frustrat in incercarea de a face primii pasi, tu vei sti exact ce si cum sa ii spui ca sa il incurajezi si cand sa te dai la o parte pentu a-l lasa sa isi gaseasca singur echilibrul.

O singura precautie este necesara: nu te lasa prinsa in lumea bebelusului. Ai grija ca in programul tau, desi aglomerat, sa iti pastrezi si cat de putin timp pe care sa il petreci cu prietenii tai cu care poti discuta lucruri ce tin de adulti si nu de copii.

Scorpionii au nevoie de momente in care sa exploreze si sa interactioneze cu adultii pentru a-si mentine un echilibru al vietii cotidiene.

Puternic si tacut

Ca parinte Scorpion, probabil ca vei fi centrul emotional al familiei tale, fie ca realizezi sau nu. Esti pasionat, sensibil, intens si foate legat de copiii tai.

Ca si tine, copiii tai sunt persoane foarte complexe, chiar misterioase, asa ca va trebui sa iti schimbi stilul de fi, pentru a putea fi deschis si onest. Vei avea o relatie mult mai apropiata si de efect cu familita ta daca poti fi vulnerabil in ceea ce ii priveste; acest lucru include comunicarea sentimentelor si temerilor tale.

Interesul natural pe care il ai pentru istorie si psihologie si usurinta cu care poti face cercetari, te vor face sa devii sursa principala de ajutor pentru copiii tai atunci cand vine vorba de teme sau proiecte scolare. Esti de asemenea foarte receptiv, imbini perfect concentrarea cu un punct de vedere emotional, intuitiv, ceea ce iti da posibilitatea sa vezi foarte clar ceea ce simt si ii motiveaza pe copiii tai.

Dar orice intelegi, sau crezi ca intelegi despre copiii tai, incurajaza-i sa isi exprime singuri experientele si sentimentele si, foarte important, nu folosi niciodata secretele pe care ti le impartasesc impotriva lor. Ca Scorpion, ai tendinta de a-ti folosi puterea pentru a controla si manipula, insa acest lucru nu trebuie sa se intample vizavi de copiii tai.

Invata sa iti constientizezi acest tip de comportament si sa te concentrezi pe deschidere, incredere reciproca, sinceritate emotionala si afectivitate sincera. Daca vei realiza acest lucru cu copiii tai, vei crea un camin si o viata de familie in care membrii se vor simti in siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodii copii Cariera copii zodii Comportament copii zodii Educatia copilului zodie

Articole recomandate

Citeste si despre