Copilul in zodia Capricorn

/ / Modificat: 2012-12-21
Copilul in zodia Capricorn

Cel ce se va naste pentru a fi pachetul tau de fericire va avea ca si caracteristica innascuta intelepciunea. Va iubi competitiile si va detine un foarte dezvoltat simt al umorului. Copilul tau poate excela in politica si in afaceri, fiind capabil de a dezvolta standarde personale foarte inalte. Invaluie-ti copilul cu multa dragoste si pretuieste tendintele lui de dezvoltare personala. Activitatile care provoaca rasul copilului il vor ajuta sa-si dezvolte aceste trasaturi.

Constiincios, responsabil si sensibil, copilul Capricorn pune foarte mult pret pe ceea ce cei din jurul sau cred despre el.

Este ambitios si are nevoie de asigurari permanente inca de la inceput. Pregateste-l pentru marile succese la care ravneste, ajutandu-l sa stapaneasca noi aptitudini in privat, ca sa ii dai sansa de a exersa inainte de a o face si in public. De exemplu, il poti invata sa manance singur cu furculita si cutitul.

Daca intampina dificultati in incercarea de a face primii pasi, indeparteaza orice urma de frustrare invatandu-l un proverb vechi: daca nu reusesti din prima, mai incearca. Iar cand va invata sa vorbeasca sau sa foloseasca olita, nu ezita sa il lauzi asa cum se cuvine.

Echipat pentru succes

Somnul de dupa-amiaza, jocul de rol sau de-a v-ati ascunselea, nu se regasesc printre activitatile preferate de copilul Capricorn. Copilul este prea concentrat pe a nu pierde timpul pe ceva atat de neserios.

Copiii Capricorn au tendinta de a fi practici si orientati catre recompensa de la o varsta frageda si sunt dispusi sa munceasca mult pentru a obtine rezultatele pe care le doresc. S-ar putea sa stie foate clar, destul de devreme, ce vor sa fie cand se fac mari. Iar daca se dezvolta incet sau aleg un domeniu specific de interes, nu iti face griji, Capricornii devin din ce in ce mai buni o data cu varsta.

Copiii Capricorn sunt planificatori. Succesul si acceptarea sunt printre nevoile lor principale. Vor ca cei din jur sa vada cat de destepti, muncitori si competenti sunt, asa ca fii foarte atent sa iti rasplatesti la timp copilul Capricorn.

Oferindu-i copilului Capricorn bani de buzunar, si marind in fiecare an suma pe care o primeste, este o foarte buna modalitate de a-l invata despre valoarea banilor. Sa nu fii surprins daca ii va pune constiincios la pusculita si ii va folosi doar pentru a-si cumpara un obiect la care nu ravneste nimeni.

Copilul Capricorn va fi un foarte bun frate/sora mai mare, deoarece semnul sau poseda un simt natural al responsabilitatii. Incearca sa nu il incarci cu prea multa responsabilitate de la o varsta frageda, indiferent de cat de bine ti se pare ca se descurca. Chiar si cei mai seriosi copii au nevoie sa se joace si sa se relaxeze.

De asemenea, incearca sa iti inveti copilul despre beneficiile flexibilitatii. Altfel, copilul Caprocorn poate scapa foarte usor in cealalta extrema a rigiditatii.

Mama in zodia Capricorn

Capricornii sunt parinti extraordinari pentru ca isi iau rolul in serios, sunt responsabili, constiinciosi si foarte rabdatori, o calitate pe care multe mame si-o doresc. Abilitatea innascuta de a-ti lasa copiii sa creasca si sa invete singuri este dovada maturitatii tale si a intelegerii ca fiecare se dezvolta in propriul ritm si nu trebuie urmat si bifat pas cu pas un grafic prestabilit.

Mamele Capricorn au un simt practic extraordinar ceea ce le permite sa se concentreze instinctiv asupra bunastarii generale a copilului in loc sa il impinga catre semne artificiale de perfectiune, catre anumite arii de interes.

O capcana ce trebuie evitata de catre mamele Capricorn este acel sentiment sacaitor de neincredere in propriile actiuni: oare te-ai pripit cand l-ai corectat pe copilul tau la ora de muzica? Oare nu a fost bine ca l-ai lasat sa planga? Invata sa ai incredere ca actiunile tale sunt bune. Uita-te in ochii copilului tau, urmareste-i zambetul si vei gasi toate asigurarile de care ai nevoie.

Principalul furnizor

Ca parinte Capricorn, principala ta grija este de a munci foarte mult pentru familia ta si pentru a-ti indeplini responsabilitatile. De fapt, s-ar putea chiar sa muncesti prea mult. Intentiile tale sunt bune, dar s-ar putea sa dai prea mare importanta indatoririi tale de principal frunizor, neglijand astfel alte lucruri care conteaza cu adevarat, precum a petrece timp cu copiii si a dezvolta o legatura puternica cu acestia.

S-ar putea sa te simti mai confortabil cu rigorile carierei tale si in incercarea ta de a pune totul cap-la-cap, decat cu situatiile emotionale ale copiilor tai. Totusi, s-ar putea sa ai noroc, Capricornii, prin firea lor, cauta frecvent imbunatatire. Daca ceva lipseste in relatia ta cu copiii, poti identifica si corecta problema.

Iti vei invata copiii despre valoarea banilor si despre importanta pe care o are respectarea unei promisiuni. Copiii te vor respecta, s-ar putea chiar sa ii intimidezi, fara sa realizezi asta.

Una dintre indatorirle tale ca parinte va fi sa inveti sa asculti si sa fii mai afectuos si mai spontan. Astfel, poti crea un echilibru intre munca si joaca, iar copiii tai te vor iubi si aprecia mai mult pentru acest efort. Vei fi un exemplu pozitiv pentru ei cand vine vorba despre maturitate, planificare si munca pentru a atingerea scopului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Zodii copii Cariera copii zodii Educatia copilului zodie

Articole recomandate

Citeste si despre