Cum sa trezesti un bebelus care doarme (dar numai daca trebuie neaparat)

/ / Modificat: 2022-08-14
Cum sa trezesti un bebelus care doarme (dar numai daca trebuie neaparat)

Să privești un bebeluș dormind este poate cel mai liniștit lucru pentru un nou părinte, mai ales pentru cineva care s-a luptat să prindă și el niște somn atât de necesar. Dar, din cele mai evidente motive, cum ar fi hrănirea la timp sau curățenia, care sunt angajamente non-stop, trezirea bebelușilor din somn este necesară. Și, atunci când se întâmplă acest lucru, trebuie să știm cum să întrerupem și să trezim un bebeluș care doarme.

Cel mai important lucru de luat în considerare aici este că nu trebuie să deranjezi somnul bebelușului tău decât dacă este absolut necesar, iar al doilea lucru demn de luat în considerare este să o faci cât mai încet posibil. Mai jos sunt câteva tehnici de trezire a unui bebeluș care doarme, astfel încât să fie o experiență ușoară și plăcută pentru copil și pentru tine.

De ce este esențial să trezești un bebeluș care doarme?

Trezirea nou-născutului este esențială pentru a respecta un tipar de hrănire care determină creșterea și dezvoltarea acestuia. Dacă împingeți programul la o oră mai târzie pentru că doarme, va rămâne flămând și va pierde în greutate. Deoarece sugarii digeră laptele matern repede, au nevoie de el mai des în decurs de două-trei ore. Hrănindu-i des vă asigurați că vor căpăta o greutate sănătoasă

Creați iluzia răsăritului de soare

În loc să tragi repede draperiile din camera si sa intre rapid lumini puternice pentru a vă trezi bebelușul, este bine să creșteți încet nivelul de lumină cu ajutorul unor controale de luminozitate reglabile. Acest lucru îi va scuti de strălucirea puternică care i-ar putea face să plângă și să fie într-o dispoziție irascibilă pentru întreaga zi. 

Faceți niște zgomote ușoare

Fiți blândă cu sunetele pe măsură ce treziți bebelușul. Zgomotele puternice pot avea un impact asupra stării de spirit a bebelușului. Făcând zgomote ușoare,  strigându-le numele, cântând un cântec sau pur și simplu vorbindu-le încet, îl poți ajuta să se trezească fără prea multe probleme sau deranj. 

Schimba scutecul

A-i oferi bebelușului tău o schimbare de scutec la sfârșitul unui pui de somn în timp ce încă doarme este o modalitate excelentă de a-l trezi. Vorbiți cu el în timp ce îi schimbați scutecul, deoarece bebelușilor le place sunetul vocii mamei sau a celui care se ocupă de ei.

Un masaj usor

Masajul pentru bebeluși este o modalitate excelentă de a-i reconforta și, de asemenea, îi ajută pe părinți să creeze legături cu micuțul lor. Aceasta este, de asemenea, o tactică utilă pentru a-i trezi din somnul profund. Oferiți-le un masaj ușor în timp ce inca dorm, mângâindu-le palmele și talpa picioarelor. 

Nou-născuții au tendința de a dormi foarte mult. Ei se trezesc doar pentru a fi hrăniți sau pentru schimbarea scutecelor. Deși este obișnuit să presupunem că un bebeluș care doarme are stomacul plin, s-ar putea să nu fie întotdeauna așa. Și pentru că este greu de presupus dacă bebelușul este plin sau nu, este bine să îl treziți după o anumită oră sau la intervale frecvente, astfel încât să poată fi hrănit la momentele potrivite. Este important de reținut că, dacă bebelușul tău doarme mai des decât de obicei sau este mai somnoros (ceea ce face ca trezirea lui să fie o luptă uriașă pentru tine), ar putea fi nevoie să consulți medicul pentru a fi sigură că nu are de-a face cu ceva grav.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn bebelusi Trezirea bebelusului

Articole recomandate

Citeste si despre