Cum sa mentii nou-nascutul sanatos iarna asta

/ / Modificat: 2017-12-04
Cum sa mentii nou-nascutul sanatos iarna asta

Iarna este anotimpul frigului, al zapezii, al vantului care bate cu putere. Nu este o atmosfera tocmai placuta pentru un bebelus, mai ales ca diferentele de temperatura si capriciile vremii pot favoriza aparitia racelilor.

Insa, cu masurile de protectie potrivite, copilasul tau se va mentine sanatos pe tot parcursul sezonului rece!

Nu iesiti la plimbare dimineata sau seara

Plimbarea in aer liber este importanta pentru dezvoltarea sanatoasa a bebelusului tau, insa trebuie sa ai grija sa alegi momentul potrivit. Evita sa iesi dimineata si seara, pentru ca temperaturile sunt mai scazute. Un moment prielnic este imediat dupa pranz, cand temperaturile sunt la valoarea maxima a zilei.

Regulile de igiena trebuie pastrate cu sfintenie

Virusurile pot fi raspandite foarte usor, mai ales cand este vorba despre un bebelus. Ca sa reduci din risc, invata-i pe toti membrii familiei ca atunci cand sosesc acasa sa isi lase hainele de strada la intrare, apoi sa mearga sa se spele foarte bine pe maini.

Evita sa iei bebelusul la cumparaturi

O alta masura important este sa eviti sa mergi cu bebelusul in spatii aglomerate, ca de exemplu, la mall. Roaga-l pe sotul tau sa te ajute sau, in cazul in care este nevoie sa mergi tu la cumparaturi, fa asta cand iti poti lasa bebelusul cu sotul, cu bona ori cu bunicii.

Monteaza un umidificator in camera bebelusului

Pe timpul iernii, caloriferul din camera incalzeste aerul, insa acesta poate sa devina si uscat. Aerul uscat poate sa afecteze mucoasa nasului, ducand la aparitia disconfortului. Un umidificator montat in camera copilului poate fi de mare ajutor. De asemenea, umidificatorul poate ajuta si la prevenirea aparitiei pielii uscate in cazul bebelusilor.

Si baitele de seara prea dese pot dauna pielii sensibile a bebelusului tau. In ceea ce priveste baita de seara, multi pediatri considera ca este suficient ca bebelusul sa aiba parte de aceasta de trei ori pe saptamana.

Ai grija si la temperatura din camera! Este ideal ca bebelusul sa doarma intr-o incapere in care sunt 20-21 de grade Celsius.

Imbraca-l corespunzator

Gerul il poate pune in pericol pe micutul tau pentru ca pot aparea degeraturile, in ciuda hainelor pe care le poarta micutul. In zilele cu temperaturi geroase, nu iesi cu copilul din casa. Daca totusi este nevoie sa iesi, pentru ca are programat un consult la pediatru, ia cateva masuri de protectie: imbraca bebelusul cu mai multe straturi de haine, insa nu foarte stramte, pentru ca el are mai putina mobilitate fata de un copil trecut de varsta de 1 an, iar hainele trebuie sa ii permita sa se miste. Peste geaca, mai poti pune si o paturica.

Manutele si piciorusele trebuie sa fie bine protejate, pentru ca sunt zonele cele mai expuse la degeraturi. Pe cap, pune-i un fes gros, care sa ii acopere neaparat si urechile.

In ceea ce priveste fularul, este bine ca acesta sa acopere doar gatul, pentru ca purtat peste gurita, se va umezi si va crea un mediu propice pentru virusuri, plus disconfort.

Nasucul ar trebui acoperit doar partial. Acopera caruciorul copilasului cu o folie de protectie.

Foto: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sanatate bebelus Nou-nascut Ingrijire bebelus iarna

Articole recomandate

Citeste si despre