Nu pune ceai de musetel si lapte matern in ochii si nasul bebelusului!

/ / Modificat: 2019-01-21
Nu pune ceai de musetel si lapte matern in ochii si nasul bebelusului!

Cand devii mamica primesti foarte multe sfaturi de ingrijire a micutului de la medici, dar si de la persoanele din jurul tau. Nu trebuie sa le pui in aplicare pe toate, ci trebuie sa te informezi ce este bine pentru copilul tau.

Poate ai auzit ca atunci cand bebelusul se trezeste cu ochii lipiti din cauza secretiilor vascoase sau acuza dureri de ureche sau nas infundat, mamicile care alapteaza recurg la un leac babesc: cateva picaturi de lapte de san puse in ochi, nas sau urechi.

Laptele matern este steril, dar nu eficient impotriva bacteriilor

Asta a demonstrat un studiu publicat in Marea Britanie. S-a evaluat potentialul antibacterian al laptelui de san, iar rezultatele au aratat ca mostrele de bacterii tratate cu antibiotic au fost inhibate din crestere, in schimb, prea putine dintre coloniile tratate cu lapte de san s-au oprit din dezvoltare.

Laptele matern contine toti nutrientii de care bebelusul are nevoie in primele sase luni de viata, dar nu trebuie folosit ca picaturi pentru ochi, urechi sau nas. Il protejeaza pe bebelus de infectii, daca este administrat ca aliment.

De ce nu este nu este bun ceaiul de musetel pentru ochi

De asemenea, despre ceaiul de musutel se stie din popor ca este foarte bun pentru a curata ochii bebelusului, atunci cand apar secretiile.

Nu este adevarat. Ceaiul de musetel nu face altceva decat sa creeze un mediu propice dezvoltarii germenilor sau sa produca reactii alergice.

Medicii sfatuiesc mamele sa foloseasca pentru igiena ochilor serul fiziologic. Se pun cateva picaturi de ser direct in ochii bebelusului si se sterg cu o compresa sterila, dinspre coltul interior - baza nasului catre exterior. Este bine sa folosesti comprese diferite pentru fiecare ochi.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte matern Anticorpi lapte matern Lapte matern folosinta

Articole recomandate

Citeste si despre