6 semne ca ai un pediatru bun

/ / Modificat: 2012-01-10
6 semne ca ai un pediatru bun

Pediatrul este persoana in mainile caruia pui viata copilului. De el depinde daca o boala este diagnosticata la timp la cel mic, daca primeste ingrijirile necesare, dar si modul in care evolueaza si se dezvolta micutul tau. Cel mai bun pediatru pentru micutul tau este cel care-ti inspira cea mai multa incredere. Uneori, intuitia de mama te poate ajuta sa iti dai seama daca este sau nu potrivit, dar pe langa aceasta, vezi si alte semne care arata ca este un medic competent!

Are o reputatie buna

Acesta este cel mai simplu si clar indiciu ca pediatrul tau face parte din categoria celor cu adevarat competenti. Daca i s-a dus vestea printre mamici, in mediul online sau pe la cunostinte ca are un cv impresionant si succese extraordinare in ingrijirea micutilor, este cu siguranta pediatrul pe care si l-ar dori orice mamica.

Are o relatie apropiata cu tine si cu copilul

Un medic bun trebuie sa stie cum sa lege relatii cu pacientii sai. Copilul este unul dintre cei mai dificili pacienti, iar pediatrul trebuie sa fie capabil sa se inteleaga cu el, chiar daca este nevoie sa apeleze la tot felul de trucuri pentru a-i intra in gratii.

Relatia ta cu pediatrul este importanta pentru a asigura cea mai buna ingrijire a copilului, de aceea trebuie sa stai sa analizezi daca ai o comunicare eficienta cu el.

medic_pediatru_potrivit
Foto: pediatrician-salary.com

Este deschis la sugestii si opinii noi

Relatia pe care o dezvolti cu medicul copilului tau trebuie sa fie destul de buna incat sa iti permiti sa pui chiar si cele mai jenante intrebari sau curiozitati legate de educatia si cresterea a lui.

Pediatrul tau trebuie sa fie receptiv, sa te asculte, sa te corecteze unde este cazul si sa te indrume spre cele mai bune metode de a-ti creste micutul.

Este tot timpul usor de gasit si dispus sa te ajute

Care parinte nu a fost nevoit cel putin o data in copilaria unui copil sa sune medicul in miezul noptii pentru ca are febra sau alte simptome care l-au panicat? Este posibil ca si tu sa trebuiasca sa recurgi la aceste masuri la un moment dat. De aceea, trebuie sa te asiguri ca medicul este dispus sa fie sunat si chemat la nevoie, chiar si la ore tarzii din noapte sau de sarbatori ori in vacante.

Chiar daca nu poate fi tot timpul acolo pentru tine, el trebuie sa iti ofere cele mai bune sfaturi macar telefonic si sa te indrume spre cele mai bune bune metode de ingrijire. Un pediatru bun este cel care se implica in sanatatea copilului tau!
alegere_pediatru_ingrijire_copii

Este la curent cu noutatile in domeniu medical

Un medic informat si pus la curent cu cele mai recente studii si descoperiri in domeniul medical poate salva viata copilului tau. Este important sa observi daca raspunde cu usurinta la curiozitatile tale medicale, daca se balbaie sau daca are, in repetate randuri, nevoie sa consulte carti de specialitate pentru a-ti raspunde la intrebari banale.

Daca vezi ca este intotdeauna sigur, iti expune mai multe variante de tratament sau teste pentru micut si te avertizeaza cu privire la descoperiri noi, pediatrul tau este un profesionist care stie sa isi faca treaba si care vrea binele micutului tau.

Iti respecta timpul

Un pediatru bun este cel care nu te lasa sa astepti pe la usi sau te programeaza peste x zile, desi i-ai zis ca ai o urgenta. Iti respecta timpul si este acolo pentru nevoile copilului tau.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alegere pediatru Ingrijire copii Sanatate copii Calitati pediatru

Articole recomandate

Citeste si despre