Scapa de iritatiile de scutec si fa-ti bebelusul fericit cu Weleda!

/ / Modificat: 2012-05-17
Scapa de iritatiile de scutec si fa-ti bebelusul fericit cu Weleda!

Inainte de nastere, cand te gandeai la ceea ce urmeaza, totul parea idilic: bebelusul tau dormea linistit in leagan, fiind scos doar pentru hranit si imbratisat. In realitate lucrurile arata foarte diferit pentru multi parinti.

In primele saptamani este in general greu sa adormi copilul in timpul noptii. Alti copii au dificultati in a dormi in timpul zilei. Daca bebelusul nu e doar treaz, ci este agitat aproape toata ziua, simti cum te apropii de disperare.

Daca bebelusul tau este plangacios, este foarte posibil ca problema sa fie in scutec. Mamicile ingrijorate vor gasi probabil o usoara iritatie, cauzata de umezeala din scutec sau pur si simplu de pielea sensibila a copilasului, care este de circa cinci ori mai sensibila decat cea a unui adult, deci are nevoie de ingrijire speciala.

Cum imi dau seama ca bebelusul este iritat?

Iritatiile de scutec apar sub mai multe forme. De obicei, debuteaza prin inrosirea usoara a zonei de scutec. Zonele precum fesele si partea superioara a coapselor se inrosesc si devin umede, pielea se inflameaza, apar pete, iar zona respectiva este fierbinte la atingere. In cazurile mai severe, pot aparea basici si pustule.

Nu trebuie sa te sperii, iritatiile provocate de scutece sunt aproape imposibil de evitat in primul an de viata al bebelusului, important este insa sa inveti cum se poate trata aceasta problema. Cel mai simplu este sa asiguri in primul rand o igiena cat mai buna a acestei zone, prin spalarea, fie cu apa si sapun, iar noi iti recomandam sapunul cu galbenele de la Weleda, fie cu Samponul si lotiunea pentru spalare (2 in 1) de la Weleda.

Daca pielea din zona scutecului prezinta semne de roseata sau e predispusa la aparitia eritemului fesier, atunci este indicat sa aplici o crema protectoare si vindecatoare pentru aceasta zona. Nu uita ca e foarte bine ca aceasta crema sa fie cat mai naturala pentru a fi cat mai compatibila cu pielea bebelusului si cel mai important, pentru a evita efectele secundare.

weleda-crema-funduletNoi iti recomandam cu cea mai mare incredere Crema de galbenele pentru zona scutecului de la Weleda, o crema protectoare si calmanta pe baza de extract de galbenele cultivate bio-dinamic si oxid de zinc natural.

Indicata pentru: iritatiile si roseata pielii din zona scutecului, cauzate de eritemul fesier sau cauzate uneori de aparitia dintilor.

Cum actioneaza: Lanolina, ceara de albine din aceasta crema, formeaza o bariera naturala protectoare intre pielea delicata a bebelusului si umezeala din scutec. Oxidul de zinc usuca si vindeca iritatiile foarte eficient. Imediat dupa aplicarea cremei, extractele de galbenele si musetel incep sa calmeze zona. Galbenelele au efect vindecator, iar musetelul reduce inflamatiile si calmeaza pielea. Rezultatul va fi deja vizibil la urmatorul schimb de scutec!

Mod de aplicare: La schimbatul scutecului spala funduletul bebelusului sau, daca nu este posibila spalarea, curata-l cu un prosop sau un material moale (din bumbac) in care ai impregnat putin lapte de corp cu galbenele. Dupa spalare aplica din plin Crema de galbenele pentru zona scutecului pentru a crea un adevarat strat protector intre funduletul iritat si umezeala.

Daca iritatia este foarte rosie sau dureroasa, se recomanda sa utilizezi Crema de galbenele pentru zona scutecului de fiecare data la schimbatul scutecului. Dupa ce iritatia a trecut, se poate reveni la aplicarea unui produs de ingrijire a corpului cum sunt Crema de corp cu galbenele pentru bebelusi sau Lotiunea de corp cu galbenele. Pretul Cremei cu galbenele pentru zona scutecului este de aproximativ 32 Lei.

Ingrediente: Extract de galbenele, Extract de musetel, Oxid de zinc, Ulei de migdale, ulei de susan, Ceara de albine, Lanolina, Hectorit, Apa, Gliceride obtinute din uleiuri vegetale precum cel de rapita, cocos sau palmier si glicerina vegetala, uleiuri esentiale de lavanda si salvie.

dr-ana-maria-briotMedicul pediatru Ana-Maria Briot a testat produsele Weleda si iata ce le sfatuieste pe mamici: "Pielea bebelusilor este foarte expusa iritatiilor si din acest motiv trebuie sa avem mare grija cum o tratam. Experienta mi-a demonstrat eficienta extraordinara a Cremei cu galbenele pentru zona scutecului, de la Weleda. Aceasta asigura protectia si hidratarea necesare, prevenind si calmand iritatiile pielii bebelusului.

Sfatul meu: la fiecare schimb, spalati funduletul bebelusului cu apa calduta si un produs special pentru baita bebelusilor, dupa care uscati bine prin tamponare si aplicati crema de protectie de la Weleda."

Cum apare iritatia?

Exista diverse cauze "vinovate" de aparitia iritatiei, chiar si alimentatia copilului, insa dintre cele mai des intalnite cazuri putem enumera umezeala, sensibilitatea chimica, alimentele noi sau infectiile.c

Nici cele mai absorbante scutece nu reusesc sa elimine toata umezeala, iar pielea bebelusului este foarte delicata si se irita. Servetelele umede, mai ales atunci cand sunt folosite in exces, sunt de cele mai multe ori cauza aparitiei iritatiilor, motiv pentru care trebuie folosite doar in cazuri de urgenta. Sensibilitatea bebelusului la chimicale poate fi o alta cauza – pur si simplu micutul a dezvoltat o alergie la contactul cu scutecul. Ranile din zona scutecului pot fi provocate si de aparitia dintilor sau poate fi vorba si de o lotiune sau o pudra de talc folosita, pe care copilasul nu o tolereaza.

Ce sa fac ca sa ii fie bine bebelusului?

Crema de galbenele pentru zona scutecului de la Weleda este cu siguranta cea mai buna solutie naturala pentru bebelusul tau, avand efect imediat de calmare si neavand efecte secundare – amelioreaza iritatia si il face pe bebe sa fie mult mai linistit!

Daca pielea bebelusului tau este rosie si sensibila si prezinta rani, crema de galbenele pentru zona scutecului o va ameliora datorita oxidului de zinc continut. Asadar, adauga pielii un strat impermeabil pentru a o proteja de umezeala.

Pentru informatii suplimentare vizitati-ne pe www.weleda.com.ro si www.weledababy.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Iritatia pielii copii

Articole recomandate

Citeste si despre