Protectia solara a bebelusului iarna

/ / Modificat: 2008-12-08
Protectia solara a bebelusului iarna





 

Chiar si iarna, soarele reprezinta un pericol pentru pielea sensibila a bebelusului.

 




Dincolo de razele directe ale soarelui care pot arde pielea fina din obrajorii copilului, zapada are capacitatea de a reflecta razele soarelui.

Asa incat efectul este asemanator celui de la plaja, cand nisipul si apa reflecta razele soarelui.

Daca a venit iarna, nu inseamna ca trebuie sa pui deoparte crema de protectie solara a bebelusului. Atunci cand pielea bebelusului nu este protejata, chiar si iarna, soarele reprezinta un pericol.

Expunerea neprotejata la soare a bebelusului, creste riscul dezvoltarii cancerului de piele, asa ca de fiecare data cant iesi din casa cu bebelusul tau, nu uita sa aplici crema de protectie solara pe acele portiuni din pielea bebelusului care nu sunt acoperite de haine.

Factorul de protectie din cremele folosite iarna ar trebui sa fie totusi de cel putin 15. La fel ca si vara, crema trebuie aplicata cu circa jumatate de ora inainte de expunerea la soare.

Ai grija de ochii bebelusului

Reflectia razelor de soare pe zapada creste gradul de expunere al bebelusului la razele ultra violete si, in acelasi timp, sporeste riscul dezvoltarii afectiunilor oculare, cum este cazul cataractei.

Mai multe ore petrecute pe zapada si in lipsa ochelarilor de soare care sa protejeze ochii copilului pot duce la probleme ale ochilor pe termen scurt. Urmarea poate fi chiar o pierdere temporara a vederii.

Atunci cand cumperi ochelari de soare pentru copilul tau, acorda foarte mare atentie specificatiilor de tipul 99-100% protectie UV.

De asemenea, forma ochelarilor de soare este foarte importanta: e bine ca acestia sa se muleze cat mai bine pe forma fetei, astfel incat razele soarelui sa nu patrunda pe langa ei.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre