Trucuri utile pentru proaspete mamici

/ / Modificat: 2012-01-10
Trucuri utile pentru proaspete mamici

Lipsa de experienta a proaspetelor mamici le face sa fie ingrijorate de modul in care vor face fata noului statut de parinte. Multe se intreaba daca vor fi capabile sa aiba grija de nou-nascut, daca vor mai avea timp pentru ele si ce sacrificii vor fi nevoite sa faca. Nu te incarca cu toate grijile deoadata. Ia lucrurile pe rand si descopera cateva trucuri utile care te ajuta sa treci usor peste greutatile acestei perioade!

Carti

Chiar daca din experienta inveti cel mai bine sa ai grija de tine si de bebe ca proaspata mamica, exista o multime de carti esentiale din care sa te informezi si care te invata lucruri fundamentale despre ingrijirea lui - cum sa-i faci baita corect, cum sa ii schimbi scutecelul, pasii catre o alaptare eficienta si confortabila etc.

Garderoba de proaspata mamica

Chiar daca la inceput nu pare a fi o mare problema, multe proaspete mamici se afla in impas. Nu te poti imbraca luni de zile dupa nastere cu hainutele de graviduta, pentru ca treptat, iti vei recapata silueta si nu iti vor mai sta bine.

In perioada in care faci trecerea de la silueta de gravida la cea de dinainte de sarcina, te poti folosi de rochitele si bluzitele de gravida, atata timp cat ai grija sa le accesorizezi si sa le adaptezi centuri sau curele speciale. Nu trebuie sa investesti acum bani intr-o noua garderoba. Cat de curand, vei reveni la silueta de odinioara si vei purta iar hainutele tale preferate.

trucuri_utile_pentru_proaspete_mamici

Foto: nwitimes.com

Sutien pentru alaptat

Dupa nastere, vei avea de-a face nu numai cu dimensiuni noi la sani, dar si cu lactatia, care sutiene sau bustiere speciale.

Sutienul pentru alaptat trebuie sa aiba dotari speciale: sistem de eliberare rapida a sanului, pentru a putea fi expus rapid bebelusului cand ii este foame, sa se deschida in fata, sa fie confortabil si din materiale naturale. Trebuie sa iei in considerare si tampoanele absorbante pentru alaptat. Acestea protejeaza sutienul si hainutele tale de scurgerile de lapte care se pot ivi adesea pe parcursul unei zile. Nu uita de pompa de san si de alte produse sau accesorii utile alaptatului. Te pot ajuta sa faci hranirea bebelusului la san mai confortabila si mai usor de realizat.

Hainute de nou-nascut

Oricat de tentata ai fi sa cumperi foarte multe hainute pentru micutul tau abia nascut, stapaneste-ti pornirile. Copilul creste foarte repede in aceasta perioada, iar hainutele pentru nou-nascuti ii vor ramane mici.

Scutece - de unica folosinta sau refolosibile

Fiecare dintre cele 2 tipuri de scutece are avantajele lui. Decizia cu privire la alegerea unuia sau altuia tine de preferinta ta personala. Scutecele refolosibile sunt ecologice si te ajuta sa economisesti banuti, insa necesita spalare zilnica, pe cand cele de unica folosinta sunt practice, igienice, dar costisitoare.

scutece_refolosibile_bebelusi

Gentuta pentru bebe

Intotdeauna trebuie sa ai o gentuta pregatita pentru bebe de cate ori iesiti afara sau mergeti pe undeva. Din ea nu trebuie sa lipseasca scutecele, servetele umede, un schimb de haine, suzeta sau biberon cu apa ori laptic, dupa caz.

Port-bebe sau sling

Sling-ul sau port-bebe-ul se dovedeste a fi un dispozitiv foarte util atunci cand esti proaspata mamica, ai o multime de lucruri de facut in acelasi timp si doar 2 maini disponibile. Spre deosebire de alte dispozitive de carat bebelusul, acestea permit folosirea ambelor maini in timp ce tii bebelusul in brate, in siguranta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Proaspete mamici Alaptare bebelusi Port bebe Sling bebelusi Scutece bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre