Cum conduci iarna cu un bebelus in masina? 5 masuri de siguranta in trafic

/ / Modificat: 2012-03-23
Cum conduci iarna cu un bebelus in masina? 5 masuri de siguranta in trafic

Mersul cu masina este destul de periculos atunci cand ai un bebelus pe bancheta din spate, chiar si fara gheata, zapada si trafic aglomerat. Insa atunci cand iarna se pune de-a curmezisul peste strazi si carosabil, condusul cu bebe in masina devine si mai primejdios.

Cauciucurile de iarna, scaunul de masina pentru bebelusi si viteza limitata reprezinta doar cateva dintre masurile necesare pentru siguranta bebelusului in masina!

Afla si alte masuri de siguranta in trafic pe timp si in conditii de iarna, mai ales atunci cand ai un copil cu tine in masina!

Asigura-te ca ai cauciucuri de iarna

Nu numai ca sunt obligatorii prin lege, dar reprezinta una dintre cele mai importante masuri de siguranta in trafic, pe timp de iarna.

Uneori, este dificil sa mergi pe strazile inghetate ale orasului chiar si cu astfel de cauciucuri, dar daca nu le ai, riscul de accidente si blocare in zapada este foarte mare.

Monteaza scaunul de masina pentru bebelus

Scaunul de masina este obligatoriu pentru bebelus atunci cand il transporti cu masina. Chiar si copiii mai mari pot beneficia de siguranta pe care o ofera un astfel de scaun, de aceea este bine sa cumperi unul care se adapteaza pentru diverse varste ale copilului.

Asadar, primul lucru atunci cand ajungi cu bebe la masina este sa montezi, corespunzator, scaunul de masina.

Doteaza-ti masina cu tot ce trebuie

Daca este iarna, te pasc o multime de pericole pentru care trebuie sa fii pregatita - deszapezirea, pana de benzina, stricarea masinii etc.

Doteaza-ti masina cu ustensile de indepartat zapada de pe parbriz sau masina, cu lanturi pentru roti si asigura-te ca ai rezervorul plin inainte de a pleca la drum cu micutul.

Incearca sa anticipezi riscul de a ramane inzapeziti pe undeva si sa ai la tine tot ce trebuie pentru a face fata unei asemenea situatii.

Pune in bagajelul pentru bebelus extra-hainute, mancarica, o paturica sau ceva accesorii de iarna in plus - o caciulita, manusi etc., pentru a te asigura ca in cazul in care se strica masina sau ramaneti fara benzina, bebelusul nu sufera de foame sau frig.

Incarca-ti telefoanele de acasa si asigura-te ca ai cu tine numerele de urgenta de care ai nevoie pentru situatia in care ramai blocata sau inzapezita - numarul de la tractari masini, de exemplu.

Fii de 2 ori mai atenta in trafic si adapteaza viteza la conditiile de mers!

Intotdeauna este bine sa fii foarte atenta atunci cand conduci. Insa atunci cand este iarna si te lupti cu un carosabil alunecos, cu zapada din abundenta si alti soferi extrem de nervosi, este bine sa fii cumpatata si atenta.

Mergi incet, pentru a te asigura ca masina nu derapeaza sau aluneca foarte tare si nu o mai poti controla.

Pastreaza distanta ceva mai mare decat de obicei fata de masina din fata ta. Este o masura de siguranta care te protejeaza de riscul de a intra in carambol cu masinile din fata.

Pastreaza-ti calmul indiferent de situatie

Nu este usor sa fii calma in fata avalansei de zapada, dar si de masini, care se zbat sa faca fata traficului in conditii de iarna.

Orice s-ar intampla (blocaj, derapare, inzapezire, accident), pastreaza-ti calmul in fata bebelusului!

Copilul are tendinta sa preia imediat starea ta, iar daca tu esti agitata si nervoasa sau speriata, atunci asa va deveni si el. Probabil ca va incepe sa planga, sa devina iritat si nervos. Pe langa faptul ca trebuie sa rezolvi situatia din trafic, va trebui sa ai si grija lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre