7 momente emotionante in cresterea copilului

/ / Modificat: 2013-06-28
7 momente emotionante in cresterea copilului

Daca aveai impresia ca momentul in care ai aflat ca devii mamica sau ai nascut prima oara reprezinta cele mai emotionante si coplesitoare experiente din viata ta, pregateste-te sa faci fata unui val nesfarsit de momente magulitoare pe care le vei trai in cresterea copilului. De la primii pasi, primele cuvinte si pana la momentul in care iti declara afectiunea sau se indragosteste prima oara, copilaria prichindelului tau este presarata cu o multime de momente remarcabile si profund emotionante.

Primii pasi ai bebelusului

Momentul in care bebelusul tau isi "ia zborul" din mainile tale, se desprinde de fusta ta si face cativa pasi de unul singur reprezinta o experienta unica si emotionanta. Este prima dovada de independenta a celui mic, de forta si ambitie, dar si un moment in care realizezi ca a crescut rapid si ca, foarte curand, va topai de zor prin toata casa si va trebui sa te "ocupi" de boacanele lui.  

Primul "mama" spus de copil

Atunci cand buzele copilului pronunta stangaci, dar sigur, primul "mama", inima iti bate mai puternic ca niciodata, iar sufletul ti-e inundat de emotii coplesitoare. Cu fiecare "mama" pe care il pronunta cand isi exerseaza vorbirea, inima ti-o ia la goana, iar mandria de a fi parinte depaseste orice limite. Este una dintre cele mai mari bucurii atunci cand esti parinte!

Momentul in care se indragosteste prima oara

Indiferent ca are loc la gradinita, pubertate sau in adolescenta, atunci cand primii fiori ai dragostei dau tarcoale copilului, realizezi cat de mare s-a facut si te emotionezi instantaneu. Modul in care se poarta cu "prietena" sau "iubita" lui, gandurile bune pe care le are pentru ea si cadourile simbolice pe care se gandeste sa i le daruiasca sunt momente pe care trebuie sa le savurezi din plin in copilaria lui.  

Momentul in care te face sa suferi prima data

In ciuda faptului ca te iubeste enorm si ca ramai cea mai importanta persoana din viata lui, exista momente in care copilul iti va rani sentimentele. De multe ori, nu o face constient, dar sentimentele care te incearca in acele momente sunt coplesitoare. De fiecare data cand copilul iti respinge dovezile de afectiune, refuza sa te asculte, te ignora sau tipa la tine, inima ta se sparge in bucatele, iar sufletul iti este ranit. Important este sa fii constienta ca cel mic te iubeste enorm si ca multe dintre aceste reactii sunt temporare si, uneori, firesti in dezvoltarea lui.  

Prima declaratie de dragoste din partea copilului

Momentul in care copilul iti spune prima oara ca te iubeste este unul inaltator. Auzul acestor cuvinte iti face inima sa tresalte de emotie. Este o experienta frumoasa si memorabila care te va urmari toata viata.

Momentul in care merge prima oara singur la scoala

Iti pregatesti prichindelul pentru prima zi de scoala si, deodata, te cuprinde nostalgia trecerii timpului. Abia acum, cand il vezi imbracat in uniforma, cu ghiozdanul in spate si pe propriile picioare constientizezi cat de mult a crescut si cat de repede au trecut anii.

Prima zi de scoala este o experienta memorabila si emotionanta nu doar pentru prichindelul care se pregateste sa descopere o noua etapa a vietii sale, ci si pentru tine. Esti mandra de copilul pe care l-ai crescut pana acum si te simti o mamica implinita, care si-a facut din plin datoria in toti cei 6-7 anisori pe care cel mic ii are.

Primul cadou primit de la copil

In momentul in care copilul vine prima oara la tine si iti spune ca are un cadou pentru tine, zambetul tresare brusc pe chipul tau, iar sufletul ti-e plin de bucurie. Fie ca e vorba de o bombonica, o felicitare, un desen sau de orice alt lucru simbolic, dovada de dragoste pe care incearca sa ti-o daruiasca copilul te emotioneaza profund. Atunci realizezi inca o data ce copil bun ai crescut si ca esti o femeie cu adevarat implinita.

Tu ce alte momente emotionante din copilaria micutului tau iti mai amintesti? Care este momentul care te-a marcat cel mai mult si care te-a emotionat profund? Spune-ne povestea ta in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crestere copii Ingrijire copii Afectiune copii

Articole recomandate

Citeste si despre