10 metode de a calma bebelusul

/ / Modificat: 2012-02-02
10 metode de a calma bebelusul

Metodele de calmat bebelusul atunci cand este agitat si plange sunt salvarea oricarui parinte neexperimentat sau lipsit de solutii. Bebelusul plange si se agita dintr-o multime de motive sau nevoi pe care le are. O face si din rasfat sau din nevoia de a fi bagat in seama. Chiar daca are colici sau este un mic rasfatat, noi iti sugeram 10 metode de succes prin care sa incerci sa il calmezi atunci cand plange fara incetare!

metode_calmare_bebelusi_1

Foto: baby-calm.com

Leganatul

Obiceiul stravechi al bunicii pare sa dea roade si in epoca moderna. Bebelusul adora miscarile constante si blande ale leganatului si ii ofera relaxarea de care are nevoie, linistindu-l. Nu numai ca se calmeaza, dar poti reusi sa il si adormi prin aceasta metoda.

Infasatul

Infasatul ramane una dintre cele mai vechi si eficiente metode de a calma un bebe agitat. Chiar daca nu pare destul de confortabil, micutul tau se simte in siguranta si protejat, dar descopera si un mediu familiar, apropiat celui din burtica mamei, in care spatiul de desfasurare era destul de mic. Trebuie strans suficient de mult incat sa nu isi poata scoate manutele si piciorusele, dar nu exagera.

Schimbarea pozitiei

Colicile au tendinta sa faca ravagii in starea generala a bebelusului tau. Atunci cand nu ii dau deloc pace, opteaza si pentru schimbarea pozitiei.

Uneori, bebelusii se simt mai comod, iar disconfortul dispare daca stau intinsi pe burtica, cu manutele sub burtica. Daca vrei sa se simta si mai relaxat, tine-l in aceasta pozitie chiar in bratele tale, punandu-i capsorul pe bratul tau si bagand mainile sub el. Nicaieri nu este mai bine decat in bratele mamicii.

Zgomotele albe sau muzica de relaxare

Redarea unor sunete din natura sau a unora asemanatoare cu cele pe care micutul le auzea frecvent in uterul tau reprezinta o metoda eficienta de a linisti un bebelus agitat. Acestea sunt numite sunete albe datorita efectului lor calmant.

Daca acelea nu dau roade, schimba genul muzical. Micutul tau ar putea fi inclinat mai degraba spre relaxare pe note muzicale mai puternice - rock sau de alta natura. Micutul si-ar putea gasi linistea si la auzul aspiratorului sau al robinetului care curge.

Suzeta

Bebelusul are un instinct puternic al suptului si se calmeaza cel mai usor atunci cand il pui la san. Dar, daca nu este ora de masa, incearca suzetica. S-ar putea sa ai noroc. In plus, se pare ca ea previne sindromul mortii subite la sugari, ceea ce adauga inca un beneficiu valoros folosirii ei.


suzeta_tetina_bebe

Soaptele

Ai putea avea mai mult noroc in a-ti linisti bebelusul daca te folosesti de vocea ta. Si nu in orice fel, ci prin soapte si susoteli usoare si line rostite la ureche. Daca plange foarte tare, poti creste si tu volumul vocii, astfel incat sa acoperi plansul lui. Numai asa te asiguri ca te aude.

Plimbarile

Atunci cand era in burtica ta, bebe era obisnuit cu multa miscare, mai ales daca erai una dintre gravidutele fara stare. Desi ai putea crede ca linistirea micutului presupune miscari blande, poate chiar o incapere linistita, micutul tau s-ar putea sa iti demonstreze ca te inseli si ca plimbarile aventuroase, gropile soselelor in masina sau balanganitul caruciorului il calmeaza mai mult decat leganatul usurel.

Masajul

Bebelusul tau adora masajul la fel de mult ca tine. Asa cum tu ravnesti dupa o sedinta de masaj cand esti agitata si nervoasa, asa si bebe vrea sa fie alintat cu miscari relaxante pe tot corpul. Acesta nu are beneficii doar pentru pielea si dezvoltarea lui fizica, ci si din punct de vedere emotional.


bebe_piele

Regurgitarea

Nu subestima puterea linistitoare a regurgitatului. Este obligatoriu dupa fiecare masa, pentru ca ajuta la eliminarea aerului inghitit odata cu lapticul. Insa nu toti parintii recurg la el dupa fiecare masa a bebelusului. Cand se sare peste el apare mai usor disconfortul provocat de colici, iar micutul tau iese din starea de calm si devine agitat.

Sling-ul

Sling-ul este unul dintre cele mai moderne articole de purtat bebelusul in brate, fara a-ti folosi mainile pentru asta. Este creat adesea din bumbac care atarna peste umar si in care este pus copilul pentru a fi carat peste tot. Are un efect linistitor nu numai pentru ca micutul este plimbat, dar si pentru pozitia lui in el o imita pe cea din uter, iar bebe se simte astfel confortabil si protejat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Calmare bebelusi Masaj bebelusi Sling bebelusi Plans bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre