3 gustari fara paine pentru copii

/ / Modificat: 2022-10-31
3 gustari fara paine pentru copii

Gustarile dintre mese ale copiilor pot pune probleme multor parinti, mai ales daca micutii sunt mofturosi, sau vor mereu altceva. Prin urmare parintii trebuie sa fie creativi si sa inlocuiasca fructele si iaurtul cu alte gustari sanatoase, nutritive, care sa le asigure minerale si vitamine esentiale acestora.

Acestea sunt sanatoase si vor contribui la mentinerea unei stari de sanatate bune, atata timp cat sunt incluse in contextul unei alimentatii variate si echilibrate. In plus, nu trebuie sa le dai paine si la gustari. Iata cat de simplu se prepara:

1. Humus de linte rosie

Ingrediente

- 100 de grame de linte rosie uscata

- 300 mililitri de apa

- 1 catel de usturoi

- 1 lingura de tahini

- 1/2 lingurita de chimen

- 1 lingura de suc de lamaie

- 1 lingura de ulei de masline si sare

Fierbe lintea in apa timp de aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie. Las-o sa se raceasca si paseaz-o impreuna cu restul ingredientelor. Daca doresti o consistenta mai moale adauga putina apa.

O poti servi cu batoane de legume proaspete precum: morcov, ardei gras, castravete,

2. Mere cu unt de arahide

Ingrediente

- 1 mar

- 1 lingura de unt de arahide

- Scortisoara

- nuca de cocos

Atentie! Aceasta retete poate fi oferita doar copiilor de peste un an, deoarece pana atunci untul de arahide nu este recomandat. De asemenea, este important sa fii atent ca micutul sa nu aiba alergie la arahide. Prin urmare nu amesteca untul cu un alt aliment pe care nu l-a mai consumat pana acum.

Prepararea este foarte simpla. Trebuie sa speli marul bine, sa-l cureti de coaja si sa-l ti felii. Intinde foarte putin unt de arahide peste fiecare felie, apoi presara scortisoara si nuca de cocos.

Cei mici vor adora aceasta gustare. 

3. Rondele de orez cu migdale si fructe

Ingrediente

- 2 rondele din orez brun

- 2 linguri de migdale fara sare, prajite, tocate marunt

- 1 lingura de sirop de artar

- fructe, dupa preferinte

- 1 lingurita unt

Scortisoara (optional, in functie de fructele alese)

Pentru aceasta reteta foloseste fructele preferate ale copilului. Taie aproximativ 50-60 g de fructe in cubulete si pune-le intr-o craticioara imrpeuna cu untul. Caleste totul pana cand zeama lasata de acestea scade la jumatate.

Dupa ce se racesc la temepratura camerei adauga peste sipropul de artar si amesteca bine. Pune fructele peste rondelele de orez si presara deasupra migdalele.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre