Aparitia dintilor de lapte

/ / Modificat: 2012-01-10
Aparitia dintilor de lapte
Intrebare:

- Am un superb baietel in varsta de 1 luna si 3 saptamani si cred ca incepe sa-i iasa dintzisorii ( gingia de jos este inflamata )si nu mai are stare, este foarte nelinistit si nu stiu ce sa-i mai fac. NU ESTE PREA DEVREME pt dintzisori ? Dupa circumferinta craniana si a dimensiunii fontanelei (care pot sa spun ca aprope nu mai este) doctorul pediatru mi-a spus ca este la echivalentul unui copil de 6 luni. Are 6.100 kg lungime 65 cm .

Raspuns:





 

Procesul de formare al dintilor incepe inca din timpul sarcinii, din viata intrauterina, insa acestia vor fi observati in mod normal la copil in jurul varstei de 4-6 luni.

Desigur, transparenta mucoasei gingivale va da posibilitatea sa observati muguri ososi ai acestora, iar procesul de penetrare de catre acestia a mucoasei gingivale determina aparitia unui raspuns inflamator din partea tesutului gingival concretizat prin aparitia unor mici umflaturi in zona gingiilor.

Acelasi proces inflamator poate fi raspunzator in aceasta perioada si de aparitia unor episoade de subfebrilitati, de o salivare mai abundenta decat de obicei (sialoree accentuata), de o stare de agitatie a copilului.



Daca intervin si alte simptome sau daca in starea copilului intervin modificari care va ingrijoreaza va recomand sa va prezentati la un consult de specialitate la un medic pediatru.

 

Alina Pop-Began

- Medic rezident -Anestezie si Terapie Intensiva -

Detalii specialist




Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eruptia dentara la bebelusi Dinti lapte

Articole recomandate

Citeste si despre