Bebelusul de 11 luni care cantareste cat un copil de 3 ani. Oamenilor nu le vine sa creada cand afla ce varsta are

/ / Modificat: 2022-05-04
Bebelusul de 11 luni care cantareste cat un copil de 3 ani. Oamenilor nu le vine sa creada cand afla ce varsta are

Alexa Priego socheaza pe toata lumea atunci cand iese la plimbare cu bebelusul ei si spune ce varsta are. Kason nu a implinit inca un an, dar poarta haine pentru copii de 3 ani. Micutul este foarte dezvoltat, atat ca inaltime, cat si ca greutate, iar mama lui pune acest lucru pe seama faptului ca a fost alaptat.

Kason este al treilea copil al familiei si s-a nascut cu o greutate normala, putin peste 3 kilograme. Dupa doar doua luni de la nastere, timp in care a fost alaptat exclusiv, a inceput sa ia in greutate foarte mult. Mama lui, care are 31 de ani si care lucreaza ca administrator de spital, spune ca oamenii o opresc adesea pe strada, impresionati de greutatea micutului. Sunt socati cand afla ca are doar 11 luni, desi arata ca un copil de 3 ani.

Micutul cantareste deja 15 kilograme si este dezvoltat si in inaltime, iar mama lui glumeste pe seama acestui fapt si spune ca este cel mai greu bebelus din lume.

„Este foarte inalt si foarte greu pentru varsta lui. Medicii spun ca se afla in percentila 99 pentru greutate si inaltime. Atunci cand oamenii il vad, intreaba ce varsta are si sunt socati sa afle ca are 11 luni. S-ar asteapta sa fie mult mai mare. Oamenii sunt foarte uimiti, dar la fel a fost si in cazul fiicei mele, cred ca fac doar copii mari!”, spune Alexa, care mai are doi copii, unul in varsta de 10 ani si unul de 4 ani.

Laptele matern in exces, o posibila cauza

Femeia sustine ca explicatia pentru cresterea accelerata a bebelusului ar putea fi faptul ca a fost alaptat exclusiv. Alexa sustine ca medicii i-au spus ca produce lapte in exces, ceea ce ar putea explica faptul ca bebelusul ei este atat de mare. Dupa ce l-a alaptat in primele luni de viata, Alexa l-a trecut apoi pe formula si l-a intarcat treptat.

Ea a spus ca, in ciuda aspectului fizic, fiul ei este sanatos si foarte activ. Desi unii bebelusi pot intarzia in ceea ce priveste mersul, din cauza greutatii care ii incurca, nu este si cazul lui Kason. Mama lui spune ca bebelusul este foarte activ, se taraste, se ridica si incearca deja sa mearga tinandu-se de canapea, ca orice copil de varsta lui. Alexa spune ca are prieteni ai caror copii, la doi ani, cantaresc mai putin decat Kason.

Fiecare copil are propriul ritm de crestere, care este influentat de alimentatie, de metabolism, dar si de mostenirea genetica. Daca unii copii cresc rapid in greutate si in inaltime si arata mai mari decat varsta pe care o au, altii se dezvolta mai lent si este firesc sa fie asa. Atat timp cat copilul se incadreaza in niste limite si medicul nu spune ca este ceva in neregula, nu aveti de ce sa va faceti griji. Un bebelus nascut cu o greutate normala ar trebui ca, pana la varsta de 3 luni sa isi dubleze greutatea de la nastere, iar pana la un an sa si-o tripleze. Nu este insa o regula si nu trebuie sa va faceti griji daca aveti un copil putin sub sau peste limita de crestere.

Multi copii iau rapid in greutate in primele luni de viata, datorita laptelui pe care il primesc la discretie, dar incep sa stagneze in momentul diversificarii, mai ales daca sunt pretentiosi atunci cand introduceti alimentele solide in meniu. De asemenea, in jurul varstei de un an, cand copiii incep sa mearga singuri si sunt din ce in ce mai activi, stagneaza in greutate sau chiar slabesc, pentru ca nu mai stau locului o clipa. Asa ca, daca aveti un bebelus „pufos” nu este cazul sa va faceti griji, sunt sanse mari sa nu mai fie asa dupa ce va incepe sa mearga singur si va alerga cat este ziua de lunga.

FOTO: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre