Dezvatarea (intarcarea) copilului de biberon

/ / Modificat: 2011-10-25
Dezvatarea (intarcarea) copilului de biberon

art_hranire_biberon_Biberonul este pentru bebelus cel mai de pret si familiar lucru. Este obiectul de confort de care se va desprinde foarte greu. Dupa renuntarea la suzeta (daca are loc pana la acel moment), singura alinare care ii mai ramane este biberonul. In momentul in care incerci sa il separi de el, apar accesele de furie si furtuna de tipete e pe cale sa izbucneaza. Cum il dezveti de biberon?

Mentine o rutina in alimentatia copilului!

Orele regulate pentru masa si un numar constant de mese pe zi ajuta copilul sa se obisnuiasca cu ideea de a abandona treptat biberonul. Pune o canuta pentru bebelusi cu bautura lui preferata alaturi de bolul cu mancare la fiecare masa, pentru a-l incuraja sa o foloseasca si sa renunte la biberon.

Nu lasa copilul sa foloseasca biberonul ca jucarie sau suzeta!

Copilul trebuie sa considere biberonul drept un instrument cu ajutorul caruia mananca. Daca acesta il vede ca pe o jucarie sau ca pe un obiect prin care isi alina plictiseala, atunci despartirea de el va fi si mai greu de realizat.

Ofera-i mai multa atentie si afectiune!

art_1_biberon-canaIn timpul tranzitiei de la biberon la canuta copilul are nevoie de mai multa atentie si afectiune Pentru ei separarea de biberon inseamna separarea de obiectul de confort care le oferea siguranta si o schimbare in viata lui. Acest lucru il poate indispune, de aceea trebuie sa fii alaturi de el.

Arata-i cum se face si foloseste canita lui!

Copiii mici imita tot. Daca mananci ceva cu furculita vor si ei, daca folosesti lingura la fel, iar daca te vede ca bei dintr-o canuta speciala pentru copii, cu siguranta va fi dornic sa o incerce. Asadar, pune mereu cana la masa (chiar daca e si biberonul) si arata-i ce bine se bea din canuta. Explica-i ca atunci cand cresc, copiii renunta la biberon si trec la canita.

Ajuta-l sa renunte la biberon intr-un mod amuzant!

Copilul mic invata cel mai bine daca este si distractie la mijloc. Asadar, trebuie sa incerci sa il faci sa renunte la biberon cu zambetul pe buze. Organizati o petrecere de adio a biberonului, cu muzica, culori desene, ghirlande si tot ce ii mai place celui mic.

Ce spun mamicile, membre ale comunitatii Copilul.ro

art_canuta_cu_ciocIoanabalescu: noi, pentru ca eram fetita, i l-am dat unei papusi care era mai mica si pentru ca papusa facea si pipi in pampers a fost convinsa ca se hraneste cu biberonul si are nevoie de el ca sa creasca mare.

Roxy29: si gabriel a facut greva cu laptele cand i-am scos biberonul; off ce l-a mai jelit 2 saptamani; si a ramas cu ciuda pe motanul vecinei - ca cica el l-a furat; o perioada nu a mai baut lapte (cateva luni cred), apoi a revenit la el; intre timp insa manca lactate, asa ca nu mi-am facut griji. oricum va trebuie rabdare... muuulta.

Mire83: copilul nu trebuie fortat. dar nici sa cedezi la primul scancet; noi avem sticla de apa, d-aia de la figo...daca nu o vrea cu canuta o sa incerc cu sticla aia; intr-o seara eram plecati la nasi si am uitat laptele si biberonu; cavalerul n-a schitat multe, asa ca a baut laptele (Mili) din cana, asta daca intr-adevar vroia lapte...bine, acum o fi contat ca era si fata nasei (5ani) care a servit si ea o canuta de lapte inainte de culcare si o fi vazut-o.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Biberon copii Suzeta copil Alimentatie copil Obiecte confort bebelusi Biberon bebelus Hrana biberon bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre