Aparatoarea de pat - sistemul care-i va oferi copilului libertate de joaca si incredere in sine

/ / Modificat: 2022-12-02
Aparatoarea de pat - sistemul care-i va oferi copilului libertate de joaca si incredere in sine

Ori de cate ori ai auzit mamicile povestind despre sistemele de siguranta pentru copii, ai preferat sa nu acorzi atentie? Trebuie sa stii insa ca acestea reprezinta unele dintre investitiile cele mai eficiente pentru siguranta copilului tau. Achizitionarea si montarea unui produs cum este o aparatoare pentru pat va deveni una dintre cele mai ”smart” decizii pe care le-ai luat pana acum.

Somnul este unul dintre factorii care influenteaza in mod vital dezvoltarea copilului tau, dar si starea ta fizica si psihica. Din acest motiv, asigurarea unui somn de calitate si linistit este obligatorie. Pentru a reusi sa asiguri un somn linistit si in siguranta, fara pericolul ca bebe sa cada din pat, monteaza o aparatoare pat.

Ce este o aparatoare de pat si cum se monteaza?

Sistemele de siguranta cunoscute sub denumirea de ”aparatoare de pat” sunt niste laturi mai inalte, ce pot fi montate pe lateralele patului, astfel incat sa impiedice caderea copilului in timpul somnului. Acestea functioneaza pe principiul unei bariere, fara a izola copilul si a-i impiedica vizibilitatea in camera.

Cu toate acestea, aparatoarele iti ofera siguranta ca daca, in timpul somnului, copilul se rostogoleste pe marginea patului, ii va impiedica o eventuala cadere si, implicit, accidentare. in plus, aceste modele de aparatoare de pat s-au dovedit a fi extrem de eficiente si in cazul in care copilul, indiferent de varsta, prefera sa petreaca timp in pat si sa se joace.

Montarea acestui tip de protectii pentru pat se face simplu si usor, fara a fi nevoie de scule suplimentare. Fixarea se face sub saltea, cu un picior de prindere si o chinga de siguranta.

Aparatoare pat

Tipuri de sisteme de siguranta pentru pat:

Un alt atu al acestui tip de sisteme de protectii este faptul ca pe piata vei gasi o multime de modele, astfel incat sa poti achizitiona exact tipul de care ai nevoie pentru stilul si necesitatile tale si ale copilului tau.

Iata ce tipuri de protectii de pat poti monta, pentru a-ti asigura un somn fara incidente atat tie, cat si copilului:

  • protectii laterale inalte, tip plasa;

  • bumper flexibil;

  • margine de siguranta pentru pat, rabatabila;

  • protectie laterala moale si flexibila;

  • aparatori tip rulou plusate;

  • bumper impletit;

  • bumper gonflabil.

Siguranta & incredere. Cum influenteaza montarea unui sistem de protectie personalitatea copilului?

Cu toate ca poate nu te-ai gandit pana acum, trebuie sa stii ca specialistii in dezvoltarea copilului au concluzionat ca aparitia unui ”safe space” pentru copil are beneficii importante asupra dezvoltarii personalitatii acestuia.

O aparatoare pat este un accesoriu ce poate fi usor adaptat nevoilor si etapelor de dezvoltare prin care trece copilul. Datorita faptului ca se monteaza facil, sistemele de acest tip pot fi transformate cu usurinta in tarcuri pentru copii. Astfel, vei putea sa ii oferi copilului un loc de joaca sigur, in care sa isi dezvolte independenta, curiozitatea si dorinta de explorare a mediului inconjurator. Copilul se joaca liber, fara restrictii si fara existenta vreunui pericol de accidentare, fapt ce va conduce la cresterea increderii sale in propriile forte.

Costul unui sistem de siguranta pentru pat este infim comparativ cu beneficiile pe care acesta le are asupra dezvoltarii si formarii personalitatii copilului tau. in plus, te vei bucura si tu de efectele acestuia, caci odata cu montarea lui iti vei recapata linistea din timpul somnului, eliberat fiind de pericolul de a-ti cadea copilul din pat.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta bebelus Somn bebelus Pat bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre