Mierea ca indulcitor pentru nou-nascuti

/ / Modificat: 2010-06-14
Mierea ca indulcitor pentru nou-nascuti
Intrebare:

- Am o fetita nascuta pe data de 30 iulie 2007 si doresc sa stiu daca mierea de albine este buna de indulcit ceaiul. Ma refer la mierea de albine naturala, miere de albine din flori de salcam. Am auzit tot felul de pareri, pro si contra insa pentru un raspuns exact astept sfatul dvs ca specialist. Fetita suge piept iar ceaiul la care ma refer sa-l indulcesc este ceai anticolici. Copilul are aproape o luna.

Raspuns:




 

Conform ultimelor cercetari, mierea ar trebui evitata la copiii sub 1 an; aceasta deoarece pe langa faptul care are potential alergenic, se pare ca poate vehicula anumiti germeni care pot provoca la copii gastroenterite foarte grave (botulism).

Aceasta informatie, este in contradictie cu recomandarile mai vechi; se stie ca in trecut mierea era considerata ca fiind un aliment foarte sanatos si pediatrii recomandau frecvent parintilor sa o includa zilnic in alimentatia copiilor.

Insa noile descoperiri, au determinat pediatrii sa recomande evitarea ei in primul an de viata.

Nu este neaparat sa indulciti ceaiul; sugarul nu are inca preferinte pentru dulce, si multi sugari primesc ceaiul neindulcit, daca parintii nu i-au obisnuit altfel.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre