I-a dat bebelusului de 4 luni tort de ciocolata. Cand mama copilului a reactionat i s-a spus ca este exagerata. Tu cum ai reactiona?

/ / Modificat: 2023-04-22
I-a dat bebelusului de 4 luni tort de ciocolata. Cand mama copilului a reactionat i s-a spus ca este exagerata. Tu cum ai reactiona?

Stim cu totii (sau macar ar trebui sa stim) ca hranirea unui bebelus trebuie sa respecte anumite linii directoare si recomandarile pediatrilor. Pana la 6 luni (cu mici exceptii) se recomanda alaptarea exclusiva. Abia de la varsta de sase luni bebelusul poate incepe sa manance alimente solide. Este indicat sa inceapa cu legumele si abia apoi sa i se introduca fructele, care sunt dulci si care, introduse inaintea legumelor pot duce la refuzul acestora.

In calitate de parinti, este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca nu ii dam copilului nostru nimic din ceea ce nu ar trebui sa manance inca, dar ce se intampla daca altcineva o face?

O mama a impartasit pe TikTok momentul stanjenitor pe care l-a trait recent, in timp ce avea musafiri acasa. Aceasta se afla in bucatarie, in timp ce sotul sau statea cu invitatii in living. Copilul se afla in bratele unuia dintre musafiri, care a decis sa-i dea tort de ciocolata bebelusului ei in varsta de doar patru luni fara sa o intrebe mai intai daca poate, explica mama in videoclipul postat pe TikTok

In momentul in care persoana respectiva i-a dat bebelusului tort de ciocolata, sotul acesteia a reactionat rapid strigand "Nu!" si incercand sa scoata mancarea din gura bebelusului sau.

Cand Katie a vazut ce se intampla, si-a luat copilul in brate si a iesit furioasa din casa. De la acest incident, ea nu a mai vorbit cu persoana care i-a dat copilului ei prajitura, iar recent i s-a spus ca nu a fost nimic grav si ca reactia ei a fost una exagerata.

Ulterior, ea explica faptul ca bebelusul ei este in continuare alaptat exclusiv la san si nu a gustat alimente solide, cu exceptia unui pepene verde, cu o ocazie cand au calatorit si era prea cald: "dar asta este decizia noastra, a parintilor ei", a explicat ea.

Ea mai spune ca un alt motiv pentru care s-a simtit suparata a fost ca cealalta persoana i-a privat de un moment special pe care abia asteptau sa il petreaca cu bebelusul lor atunci cand era timpul pentru noi alimente: "si totul pentru amuzamentul cuiva", spune Katie, in video.

"Pe langa toate acestea, prajitura cu ciocolata are zahar, lactate, cofeina - toate aceste lucruri pe care vreau sa le controlez cu copilul meu", explica ea. "Acestea sunt limitele mele, ceea ce stabilesc eu, si nimeni nu ar trebui sa le depaseasca. Daca cineva vrea sa-mi hraneasca bebelusul, chiar si dupa ce am inceput alimentatia complementara, trebuie sa ma intrebe pe mine", a mai spus aceasta. In final, Katie le-a cerut urmaritorilor sa-i spuna cum s-ar simti daca ar fi fost in locul ei.

Cele mai multe comantarii au fost de sustinere. Oamenii i-au spus ca nu a exagerat cu nimic si ca ar fi facut la fel in locul ei. Mai mult, o alta mama a impartasit o experienta proprie spunand ca a patit ceva similar. O persoana a decis sa-i dea copilului ei tort de morcovi si ca  acesta a avut o reactie alergica dupa aceea. 

"Nu exagerezi, eu mi-as fi pierdut mintile",  "Total de partea ta, oamenii ar trebui sa te intrebe. Copilul meu are aproape sase luni si tocmai am inceput alimentatia complementara. Nu primeste nicio mancare fara acordul meu", “Nu exagerezi. Am avut aceeasi problema cu socrul meu care a incercat sa-I dea placinta de mere bebelusului meu de doar 8 saptamani.”, sunt doar cateva dintre comentariile primite. 

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tort ciocolata Diversificarea alimentatiei sugari

Articole recomandate

Citeste si despre