Este apa alcalina sigura pentru bebelusi. Ce spun specialistii

/ / Modificat: 2022-10-09
Este apa alcalina sigura pentru bebelusi. Ce spun specialistii

Apa alcalină are un nivel de pH mai ridicat decât apa potabilă normală. De asemenea, conține mai multe minerale și este relativ pură.

Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a dovedi beneficiile apei alcaline pentru bebeluși, nu au fost raportate încă efecte nocive. Cu toate acestea, este important să vă consultați cu medicul înainte de a introduce apa alcalină pentru copilul dumneavoastră, pentru a evita orice efecte adverse. 

Ce este apa alcalină?

pH-ul apei este o măsură importantă care decide calitatea apei. Apa ionizată sau apa alcalină se referă la apa care are un nivel de pH mai mare de 7.

Puteți prepara apă alcalină folosind un ionizator de apă la robinet. Metoda devine din ce în ce mai populară în zilele noastre. 

Conform credinței populare, consumul de apă alcalină ajută la echilibrarea nivelului pH-ului din organism. Consumul tot mai mare de alimente procesate tinde să creeze un pH acid în organism, iar apa alcalină poate ajuta la neutralizarea acidității, aducând pH-ul la normal. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări pentru a dovedi aceste afirmații.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale consumului de apă alcalină?

Companiile de apă alcalină pretind multe beneficii asociate consumului de apă alcalină, dintre care unele dintre ele includ următoarele:

  • Reduce riscul de boli legate de degenerarea celulară și osoasă. Ajută la prevenirea degenerării oaselor.
  • Reduce riscul de a suferi de afecțiuni renale.
  • Îmbunătățește circulația sângelui prin reglarea nivelului pH-ului din organism.
  • Apa alcalină asigură o hidratare mai bună decât apa normală.
  • De asemenea, ajută la protejarea părului și a pielii de uscăciune.
  • Ajută în cazul refluxului acid.

Apa alcalină este, de asemenea, un depozit de antioxidanți pe care organismul îi absoarbe destul de ușor pentru a elimina radicalii liberi. Poate ajuta la prevenirea cancerului. Apa alcalină poate opri, de asemenea, dezvoltarea bacteriilor dăunătoare în organism și, astfel, reduce riscul de infecții și inflamații.

Cu toate acestea, US Food and Drug Administration (FDA), neagă orice beneficii ale utilizării apei alcaline pentru sănătatea oaselor, deoarece nu există suficiente dovezi medicale care să susțină această afirmație. Prin urmare, este imperativ să vă consultați medicul înainte de a o folosi pentru bebelușii dumneavoastră.

Este apa alcalină sigură pentru bebeluși?

Apa alcalină poate oferi multe beneficii pentru sănătate pentru dumneavoastră. Dar este sigură și pentru bebelușul dumneavoastră? Haideți să aflăm:

Asigurați-vă că consultați un medic pediatru înainte de a-i da micuțului dvs. apă alcalină. De asemenea, evitați să îi dați copilului apă alcalină cu 30-45 de minute înainte și după mese.

Cel mai bine este să evitați să folosiți apa alcalină pentru a amesteca hrana pentru bebeluși cu lapte praf sau orice alte alimente pentru bebeluși și să rămâneți la apa normală de la robinet (și filtrată) în aceste scopuri.

Dacă bebelușul dumneavoastră ia anumite medicamente, asigurați-vă că evitați să îi dați apă alcalină pentru a evita orice posibile interacțiuni.

În general, este mai bine să evitați să îi dați apă alcalină bebelușului, deoarece cercetările științifice nu au confirmat încă beneficiile pe care le oferă pentru sănătate. Nu uitați că laptele matern este cea mai bună hrană pentru bebelușii de până la șase luni și cel mai bine este să începeți să introduceți alimente integrale, naturale și neprocesate, după ce trece această etapă importantă.

Apa alcalină este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea fluxului sanguin și reducerea riscului de degenerare osoasă și a afecțiunilor renale. Cu toate acestea, beneficiile și siguranța apei alcaline pentru bebeluși sunt incerte, deoarece există o lipsă de dovezi științifice. Prin urmare, fiți precauți în timp ce îi dați apă alcalină bebelușului dumneavoastră, mai ales la începutul copilăriei și dacă acesta ia medicamente. 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Apa baut bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre