3 retete delicioase si hranitoare, perfecte pentru bebelusii de 18 luni

/ / Modificat: 2022-04-30
3 retete delicioase si hranitoare, perfecte pentru bebelusii de 18 luni

Cand vine vorba despre mancarea bebelusilor, de multe ori parintii sunt in pana de idei deoarece nu stiu ce sa le mai prepare nou, astfel incat acestia sa se bucure de preparat, dar sa fie si hranitor in acelasi timp. Nu este deloc simplu sa vii cu idei de retete perfecte pentru a putea fi folosite in cazul bebelusilor.

Daca si tu te regasesti in aceasta situatie, avem pentru tine trei retete delicioase, sanatoase si pline de nutrienti esentiali pe care le poti prepara pentru bebelusul tau de 18 luni si peste. 

Iata cele mai bune retete pentru bebelusii de 18 luni pe care le poti prepara cu usurinta acasa. Ia aminte!

1. Iaurt cu cereale si afine

Aceasta este o reteta le ofera micutilor o cantitate mare de antioxidanti de inalta calitate. Aceste elemente neutralizeaza formarea radicalilor liberi si previn acumularea ulterioara a acestora in organismul copilului. In cazul copiiilor care primesc alimente bogate in antioxidanti s-a observat o probabilitate mai mica de a suferi de patologii cronice si complexe pe termen mediu.

Pentru rezultate optime este indicat sa prepari iaurtul acasa, in mod natural. Adauga apoi o combinatie de muesli pe baza de ovaz si, la final, completeaza cu afine proaspete. 

Atentie! Cand cumperi muesli, citeste cu atentie eticheta pentru a te asigura ca nu contine zahar.

2. Crema de spanac

Crema de spanac este o optiune excelenta pentru includerea fierului in dieta copiilor. Insa fierul trebuie sa fie insotit de o portie consistenta de Vitamina C pentru a putea fi absorbit in organism, cu atat mai mult cel din surse vegetale.

Fierbe cativa cartofi. Separat caleste doua fire de ceapa verde in putin  ulei. Cand devine translucida adauga spanacul si continua sa calesti pana cand acesta este moale.  Cand legumele sunt gata, lasa-le sa se raceasca putin, pentru a nu fi fierbinti si adauga-le intr-un blender impreuna cu un iaurt natural. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

3. Crema de banane

Copiii iubesc deserturile dulci. Ofera-i un desert savuros si sanatos, fara zahar adaugat. Crema de banane este perfecta pentru micuti. Aceasta este foarte usor de preparat si este si hranitoare, fiind bogata in vitamine si minerale. 

Tot ce trebuie sa faci este sa decojesti cateva banane pe care sa le tai apoi bucatele mici. Intr-o cratita adauga 500 ml de lapte cu un baton de scortisoara. Pentru a fi mai dulce, poti adauga putina stevia. Cand incepe sa fiarba se adauga banana si se da totul in clocot timp de 5 minute. Se scoate scortisoara si se ia de pe foc.

Separat, se bat bine 4 galbenusuri. Peste acestea se adauga compozitia de mai sus amestecand foarte repede pentru ca oul sa nu se inchege. Se poate folosi un mixer. Se pune totul pe foc, din nou, si se continua gatirea, amestecand continuu, pana cand incepe sa se ingroase. Cand devine ca o budinca se toarna in recipiente si se lasa sa se racoreasca inainte de a se servi. Se poate pastra la frigider timp de doua-trei zile.    

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre