10 superalimente ideale pentru a fi oferite bebelusului

/ / Modificat: 2022-02-01
10 superalimente ideale pentru a fi oferite bebelusului

Odata cu inceperea diversificarii alimentare, parintii sunt in cautarea celor mai sanatoase alimente pentru micuti. Legumele si fructele sunt primele pe care bebelusii le consuma. Pe parcurs ce cresc, in alimentatia acestora sunt introduse si alte alimente.

Insa, perioada diversificarii este una de cercetare intensa pentru parinti, care sunt in cautarea celor mai gustoase, dar si hranitoare alimente pentru micuti. Acestea trebuie sa aiba o valoare nutritionala foarte buna, sa fie bogate in vitamine, minerale si fibre, dar si sa induca starea de satietate.

Dar care sunt aceste superalimente cu care este bine sa incepi?

Legumele sunt un loc bun pentru a incepe, deoarece sunt gustoase si hranitoare in egala masura. Bebelusii sunt cel mai receptivi la a incerca arome noi in acest moment si, intarcandu-i cu legume de la inceput, ii incurajezi sa se bucure de aceste arome. Acest lucru ajuta la prevenirea dezvoltarii gustului catre alimentele dulci.

Iata, asadar, toul superalimentelor care trebuie sa se regaseasca in alimentatia bebelusului tau:

Avocado

Avocado contine peste 20 de vitamine, ceea ce confera acestui fruct o multime de substante nutritive pentru micutul tau. Acesta contine mai multe proteine decat aproape orice alt fruct, ceea ce reprezinta o componenta importanta pentru oase, cartilaje si piele si este, de asemenea, necesar pentru a produce hormoni si enzime care regleaza organismul bebelusului tau. 

Avocado este, de asemenea, o sursa fabuloasa de grasimi, de care cel mic are nevoie in dieta sa pentru a sustine cresterea si dezvoltarea fizica si mentala normala si pentru a permite organismului sau sa absoarba vitamina A. Dar ceea ce ii asigura pozitia pe termen lung ca superaliment pentru intarcare este faptul ca toti bebelusii il adora. Gustul nu este coplesitor si se combina bine cu diverse alte arome, ceea ce il face o baza grozava pentru mancarea bebelusilor.

Linte rosie

Lintea ar trebui sa se regaseasca in meniul fiecarui pui de om. Linte rosie despicata este cea mai buna in acest stadiu, deoarece este moale si poate fi pasata pana ajunge la o consistenta foarte fina. Lintea rosie este bogata in folat, o vitamina din gama B-urilor care ajuta la formarea de noi celule. Dar motivul pentru care au ajuns in topul 10 este ca sunt bogate si in fibre, ceea ce va ajuta la digestie.  

Broccoli

Broccoli ajuta la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic, deoarece este plin de vitamina C, un nutrient esential pentru micutul tau. In plus, broccoli este bogat si in vitamina A, care ajuta la ascutirea si imbunatatirea vederii, si este o sursa buna de fibre.

Oua de tara (sau de la gaini crescute la sol)

Oul este un superaliment pentru copii. Este una dintre putinele surse de vitamina D, de care copilul are nevoie pentru a absorbi calciul si pentru a favoriza cresterea oaselor. Totusi, alege intotdeauna ouale crescute in aer liber, deoarece acestea contin cu pana la 30% mai multa vitamina D, decat cele crescute in ferme, in interior. 

Somon

Vrei ca bebelusul tau sa doarma mai bine? Atunci asigura-te ca somonul se afla pe lista alimentelor pe care le primeste, odata ce ajunge la varsta potrivita penru a-l consuma. Somonul una dintre cele mai bune surse de acizi grasi omega-3.

Nivelurile scazute de omega-3 din organism sunt legate de niveluri mai scazute ale hormonului melatonina, care ajuta copilul sa adoarma in mod natural.

In plus, Omega-3 este vital pentru cresterea si dezvoltarea creierului la sugari, iar studiile sugereaza ca copiii care consuma suficient Omega-3 se bucura de o inteligenta mai mare, de abilitati sociale mai bune si de mai putine probleme de comportament.

Afine

Aceste mici fructe sunt bogate in vitamine si minerale, inclusiv vitamina K, magneziu si calciu, toate acestea fiind esentiale pentru ca oase puternice si sanatoase.

Dar ceea ce propulseaza acest mic fruct de padure pe lista superalimentelor este compusul sau vegetal, antocianina. Aceasta ajuta la prevenirea bolilor, creste nivelul de energia si sunt utile pentru un par si o piele mai sanatoase.

Cartof dulce

Radacinoasele sunt printre primele alimente pe care i le poti oferi copilului la intarcare. Cartoful dulce este putin probabil sa provoace alergii la bebelusi si are un gust perfect pentru acestia, fiind usor de acceptat. In plus, cartofii dulci sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de betacaroten, care este pigmentul rosu-portocaliu care confera, de asemenea, morcovilor si dovleacului nuanta vesela de portocaliu. Betacarotenul se transforma in vitamina A, care il ajuta la formarea unor oase, dinti si tesuturi puternice, dar si la repararea rapida a oaselor si a muschilor.

FOTO: pexels.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre