Cum colectezi laptele matern la serviciu?

/ / Modificat: 2011-06-06
Cum colectezi laptele matern la serviciu?

art_pastrare_lapte_maternColectarea laptelui matern la locul de munca va fi o activitate zilnica daca revii la serviciu cat inca mai alaptezi bebelusul. Iar pentru aceasta trebuie sa tii cont de cateva sfaturi utile si sa nu uiti sa vorbesti cu seful tau despre pauzele dese, necesare pentru aceasta actiune.

Vorbeste cu seful despre pauzele de muls lapticul pentru bebelus!

Probabil ca pauzele pentru alaptat vor fi suplimentare celor pentru masa, toaleta si de alta natura. De aceea este important sa vorbesti fie la departamentul HR, fie cu seful direct despre aceasta problema. Poate ca nu au nimic de obiectat in acest sens, insa este indicat sa ii anunti. De asemenea, vorbeste si despre spatiul de folosire pentru a face aceasta activitate.

Unele companii au camere sau incaperi speciale pentru mamicile care alapteaza, altele nu. In acest caz, daca ai birou separat si stai singura, fa-ti un semn cu "Nu deranjati!" si agata-l de fiecare data cand colectezi lapticul.

Anunta-ti colegii si roaga-i sa te ajute, daca este cazul!

Este important ca ei sa stie ca vei lua astfel de pauze, pentru ca altfel se vor intreba continuu ce faci tu cand pleci din birou de atatea ori pe zi. In plus, poate vei avea nevoie de ajutorul lor uneori, cand nu esti in birou si cineva iti solicita ceva sau cand nu ai o incapere in companie in care sa alaptezi si te mai lasa din cand in cand singura sa colectezi laptic pentru bebe. Poate nu toata ziua, dar si de 2 ori pe zi si tot ar fi util pentru tine.

De asemenea, cu siguranta se gaseste o mamica experimentata sa te ajute in cazul in care nu te descurci primele dati cand faci acest lucru. Trebuie doar sa rogi pe cineva! Nu trebuie sa te intristezi sau sa te impotmolesti intr-atat! In plus, cu siguranta vei sti sa recompensezi ajutorul primit, fie si ca le aduci o delicioasa placinta cu mere pe care numai tu stii sa o prepari!

art_5_pompa_de_sanFa-ti gentuta pentru colectat!

Pregateste-o de acasa si tine-o separat de celelalte lucruri ale tale! Este important sa depozitezi doar cele necesare pentru "operatiunea - colectarea lapticului pentru bebelus". Ai grija sa ai in ea:

  • sa ai si rezerve ca nu se stie cam cat laptic colectezi;
  • o perie speciala de spalare si curatare a sticlelor;
  • o sticla de apa pentru a bea si un baton.


Imbraca-te cat mai lejer si simplu!

Nu iti ingreuna si mai mult treaba! Daca te imbraci cu tot soiul de bluze sau rochii complicate vei pierde foarte mult timp si sa te dezbraci, nu numai sa mulgi laptele. Ideea este sa economisesti cat mai mult timp si pe masura ce capeti experienta sa devina o activitate cat mai simpla pentru tine. Insa trebuie ca si tu sa contribui la aceste facilitati un pic.

art_1_mulsul_lapteluiNu te impiedica de situatii neprevazute!

De exemplu, sanii ar putea incepe sa iti curga sau sa te doara foarte tare si sa te anunte astfel ca este cazul sa ii mulgi. Chiar daca esti intr-o sedinta, vorbesti cu seful sau la o intalnire nu ezita sa te scuzi frumos si sa mergi la baie. Nevoia de a colecta laptele matern pentru bebe nu este cu nimic mai diferita de nevoia altei persoane care urmeaza un tratament sau sa mearga la anumite analize ori la vizite medicale.


Nu te simti prost, fii mandra de tine!

Alaptarea este cea mai importanta sursa de hrana pentru bebelusi, iar faptul ca depui eforturi sa continui aceasta metoda unica de hrana in ciuda faptului ca te-ai intors la serviciu este demn de orice lauda. Alegerile tale promoveaza atat sanatatea ta, cat si a bebelusului tau si nu multe femei reusesc sa faca asta. Esti o mamica extraordinara si ar trebui sa fii mandra de tine!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Depozitare lapte matern

Articole recomandate

Citeste si despre