7 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre laptele matern

/ / Modificat: 2019-01-10
7 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre laptele matern

Afla toate beneficiile pe care le ofera alaptatul tie si copilului tau:

1. Unicef sustine ca alaptarea bebelusului in prima ora de viata este atat de importanta incat previne unul din cinci decese infantile.

2. Alaptarea favorizeaza componenta emotionala si afectiva, pentru ca va uni mama si copilul pentru toata viata.

3. Colostrul, asa cum este cunoscut lichidul galbui care iese in primele doze de lapte matern, ofera un continut ridicat de imunoglobuline, care va proteja bebelusul imediat impotriva bolilor virale sau bacteriene.

4. Laptele matern este bogat in anticorpi, de aceea este considerat cel mai eficient "vaccin" natural, care apara micutul de infectii gastrointestinale si respiratorii si alte tipuri de boli.

5. Alaptarea copilului intre sase luni pana la un an va transmite principalii compusi pentru dezvoltarea creierului si sistemului cardiovascular si va ajuta la formarea florei gastrointestinale sau a microbiotei, ceea ce va intari functionarea metabolismului. Pe termen lung, va preveni obezitatea.

6. Laptele fiecarei mame este diferit, desi contine toate vitaminele si substantele nutritive. In prima etapa a vietii, aroma si caracteristicile sale sunt unice si contine tot ce are nevoie bebelusul.

7. Daca un copil se naste prematur, dar reuseste sa fie hranit la san, laptele accelereaza cresterea si se poate recupera mai repede, castigand in greutate si dobandind substante nutritive necesare pentru dezvoltarea lui.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Lapte matern Lapte matern bebelusi Compozitie lapte matern Lapte matern anticorpi

Articole recomandate

Citeste si despre