10 calitati necesare unei bone
 
1. Talent: O bona buna trebuie sa ofere foarte multa dragoste, intocmai ca o mamica, sa aiba multa rabdare....si sa stie sa gateasca exact ca un bucatar de 5 stele.

2. Corectitudine: Ea va urma si va respecta regulile familiei – chiar daca exista plangeri din partea copiilor. Este important sa dea un exemplu bun copiilor.

3. Maturitate: O bona buna trebuie sa stie cum sa comunice cu copiii.......dar si cu adultii.

4. Toleranta: O bona buna nu este deranjata de faptul ca un copil face dezordine si mizerie.

5. Pregatire: O bona buna isi va pregati de acasa activitati care sa ii capteze interesul copilului.


6. Sarm: Copiii tai sunt entuziasmati cand afla ca vine bona sa stea cu ei? Daca da, acesta e un semn bun! Copiii – chiar si cei foarte mici – simt cine ii place si cine nu. O bona buna trebuie sa ii iubeasca sincer si sa ii pese de ei.

7. Atentie: Cu siguranta iti doresti o bona care sa ii stimuleze pe copii si nu doar sa ii aseze in fata televizorului – sau mai rau, sa se aseze ea in fata televisorului in timp ce copiii isi fac de cap. Ea trebuie sa le acorde atentie tot timpul pentru a evita accidentele.

8. Caracter jucaus – fara motiv: Trebuie sa se poata juca cu copiii, dar sa ii opreasca pe copiii atunci cand ea considera ca s-au jucat suficient.

9. Concentrare: Nu trebuie sa vorbeasca la telefon si sa primeasca musafiri deoarece nu va mai petrece timp cu copiii.

10. Intelepciune: O bona buna trebuie sa isi doreasca sa ii multumeasca pe parinti pentru ca astfel va fi mult mai echilibrata si va lua decizii bune cat timp are grija de copii.

Alina Sica

Redactor Copilul.ro


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri

Citeste si despre

Articole de la parteneri

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul