Copilul in zodia Balanta

/ / Modificat: 2011-11-29
Copilul in zodia Balanta

(22 septembrie - 22 octombrie)

  • Planeta guvernanta – Venus
  • Piatra norocoasa – Opal
  • Floare – Margareta
  • Culoare – Galben 

Cu gratie si un farmec innascut, acest copil are un look ademenitor, fiind de cele mai multe ori bine proportionat si atractiv, cu un simt al stilului care se poate traduce in succes intr-ale artei, mai ales in moda, design sau arhitectura. Pe de alta parte, Balanta ta iubitoare si nepartinitoare ar putea excela in legislatie sau relatii publice. Incurajeaza-l de mic sa ia singur decizii.

Ce minunatie de copil ai adus pe lume! Copiii Balanta sunt binecuvantati cu gratie, farmec si capacitatea mostenita de a capta atentia tuturor celor din jur.

Ofera-i copilului cat mai des posibilitatea de a interactiona cu copiii de varsta sa.

Ia in vedere sa ii organizezi o mare petrecere la ziua de nastere; cu siguranta se va distra la nebunie si se va bucura sa se aranjeze si sa fie iubit si admirat de toata lumea. De asemenea, copiilor Balanta le place foarte mult muzica si dansul.

Copilul in zodia balanta - un iubitor, nu un razboinic

Ori de cate ori in casa apare starea de tensiune, copilul Balanta trece pe starea de "conciliator". Copiii Balanta vor ca toata lumea sa se inteleaga si conflictele ii intristeaza. Daca se nasc intr-o familie zgomotoasa si expresiva, vor trebui sa invete sa se afirme in aceste conditii, ceea ce va fi foarte dificil.

In general, armonia este grija principala a copilului Balanta si va face tot ceea ce ii sta in putinta pentru a si-o asigura. Acest lucru presupune sa fie afectuos cu parintii, fratii si prietenii sai.

Copiii Balanta sunt draguti si politicosi in mod natural, dar nevoia lor de a fi pe plac tuturor le poata cauza probleme. Pot fi indecisi, isi pot face griji ca fiecare decizie pe care o iau poate supara sau rani sentimentele cuiva. De asemenea, copiilor Balanta le este greu sa isi impuna punctul de vedere, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa isi lase prietenii sa decida in locul lor, in incercarea lor de a face pe plac tuturor.

Pe de alta parte, abilitatile lor sociale innascute si puternicul simt al justitiei ii vor face pe copiii Balanta prieteni de incredere. De asemenea, au supradezvoltat simtul echilibrului si un gust rafinat inca de la o varsta frageda.

Negociatori innascuti, copiii Balanta exceleaza in a reuni oamenii, creand astfel un compromis si cautand cooperare in loc de conflict. Ca parinte al unui copil Balanta, va trebui sa il inveti cu blandete ca, in mod ocazional, conflictele sunt o parte normala, inevitabila a vietii. Ajuta-l sa isi construiasca increderea in sine si sa realizeze ca a fi incapatanat si insistent nu este acelasi lucru cu a  jigni.

Mama in zodia Balanta

 Esti o mama norocoasa. Esti probabil mama pe care toate celelate mamici o invidiaza si in locul careia ar vrea sa fie. Arati intotdeauna bine, bebelusul tau este mereu imbracat "la moda" iar educatoarele cred ca esti o mama exemplara.

Balantele sunt incantaroare in mod natural, au gusturi excelente si o abilitate demna de invidiat de a mentine lucrurile in buna functiune. Excelentul simt al diplomatiei iti va fi de folos atat in ceea ce priveste scoala, cat si locul de joaca.

Nu uita sa te destinzi din cand in cand si ia in vedere ca, ocazional, dezordinea si haosul sunt parti inevitabile ale vietii alaturi de un copil. Daca intr-o zi patofiorii copilului tau nu se potrivesc cu patalonii, asta nu reflecta calitatile tale parentale. 

Ca parinte Balanta incerci sa creezi un mediu familial linistit si armonios pentru copiii tai. Este important pentru tine sa ii cresti intr-un mediu frumos si chiar luxos si faci tot ceea ce iti sta in putere sa eviti conflictele. Asadar, s-ar putea sa fii un pic pisalog, mai ales daca ai copii insistenti sau daca invata sa te manipuleze pentru a obtine ce vor.

Partea buna este ca esti constient de valorile si credintele tale. Acest lucru te va ajuta sa pui piciorul in prag si sa fii sigur ca iti inveti copiii sa ii trateze pe cei din jur cu respect. Copiii se vor baza pe tine sa rezolvi conflictele. Din moment ce tie nu iti plac conflictele, aceasta situatie nu iti va placea insa esti un diplomat innascut, asa ca in final va fi bine. Este o buna oportunitate sa iti inveti copiii despre compromis si cooperare, doua din punctele tale forte.

Din moment ce tu ai tendinta de a fi indecis, trebuie sa ai grija sa dai dovada de consecventa fata de copiii tai ori de cate ori este necesar.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre