Increderea in sine si responsabilitatile copilului

/ / Modificat: 2009-11-16
Increderea in sine si responsabilitatile copilului
Intrebare:

- Am un copil de 10 ani si 4 luni si cred ca am o problema cu el. Uita de fiecare data ce lectii are de facut, daca le-a dat dat lectii de facut la scoala etc. Daca-l intreb: \"ai lectii de facut?\", raspunde: \"Aaa, nu stiu\" sau \"nu am\". Dar daca deschide cartea si caietul are cu siguranta de facut, iar raspunsul lui este: \"Ups!\". Cum pot sa-l faca sa aiba incredere mai multa in el si sa fie mai atent la scoala, mai responsabil etc. De discutat ar fi mai multe, cu cine, unde si cand as putea lua legatura? Va multumesc.

Raspuns:




 

Intr-adevar, demersul de a-l ajuta sa aiba mai multa increderea in fortele proprii dar, mai important, sa fie mai responsabil, este unul de durata.

Daca doriti sa apelati la serviciile unui psiholog, cautati pe internet un psiholog clinician sau un psihoterapeut din orasul dumneavoastra, iar daca nu gasiti, rugati medicul de familie sa va recomande unul. Este important ca specialistul la care apelati sa fie acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Dar sunt unele lucruri pe care le puteti face chiar dumneavoastra. Invitati-l pe fiul dumneavoastra la o discutie, in cadrul careia explicati-i ca sunteti ingrijorata de faptul ca nu-si face temele si de urmarile pe care acest fapt le poate avea la scoala. Apoi intrebati-l cum crede ca se poate rezolva aceasta problema.

Notati toate solutiile lui pe o hartie si nu uitati sa-l ascultati cu atentie. Apoi scrieti si solutiile dvs. In final, discutati toate solutiile si cautati impreuna cu el variantele cele mai bune.

Una dintre ele ar fi stabilirea unui program de teme, cu pauze regulate, cu recompense, daca are toate temele facute si daca are note mari. De obicei, aceasta varianta este aleasa de copii, datorita recompenselor sigure si care vin in functie de eforturile lor.

Mult succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre