Get Adobe Flash player

Increderea in sine si responsabilitatile copilului

16 Noiembrie 2009


 

Intr-adevar, demersul de a-l ajuta sa aiba mai multa increderea in fortele proprii dar, mai important, sa fie mai responsabil, este unul de durata.

Daca doriti sa apelati la serviciile unui psiholog, cautati pe internet un psiholog clinician sau un psihoterapeut din orasul dumneavoastra, iar daca nu gasiti, rugati medicul de familie sa va recomande unul. Este important ca specialistul la care apelati sa fie acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Dar sunt unele lucruri pe care le puteti face chiar dumneavoastra. Invitati-l pe fiul dumneavoastra la o discutie, in cadrul careia explicati-i ca sunteti ingrijorata de faptul ca nu-si face temele si de urmarile pe care acest fapt le poate avea la scoala. Apoi intrebati-l cum crede ca se poate rezolva aceasta problema.

Notati toate solutiile lui pe o hartie si nu uitati sa-l ascultati cu atentie. Apoi scrieti si solutiile dvs. In final, discutati toate solutiile si cautati impreuna cu el variantele cele mai bune.

Una dintre ele ar fi stabilirea unui program de teme, cu pauze regulate, cu recompense, daca are toate temele facute si daca are note mari. De obicei, aceasta varianta este aleasa de copii, datorita recompenselor sigure si care vin in functie de eforturile lor.

Mult succes!

Felicitari de Ziua Indragostitilor facute de copii!

Articole recomandate

COMENTARII

Aplicatii recomandate de Copilul.ro

Povesti
&
Invatam animale
&
OK

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii aici