Tratamente naturiste pentru bebelusi, preparate in casa

/ / Modificat: 2012-01-10
Tratamente naturiste pentru bebelusi, preparate in casa

Tratamentele naturiste, facute in casa, sunt unele dintre cele mai bune si recomandate metode de a ingriji afectiunile frecvente ale bebelusului tau. Iata cateva idei de tinut minte pentru a le folosi in ingrijirea lui atunci cand are nevoie de tratament pentru raceli, dureri de burtica, insomnii, constipatie si multe alte probleme de sanatate.

Ceapa - desfunda nasul

Raceala bebelusului poate veni de hac cailor respiratorii si le poate infunda. El devine iritat pentru ca nu poate respira cum trebuie.

Daca alte metode naturiste nu dau rezultate, incearca sa tii in preajma lui o felie de ceapa cruda. Sulfurile continute de aceasta leguma ajuta la desfundarea nasucului si la eliminarea mucusului.

Baia de aburi - faciliteaza respiratia si calmeaza tusea

Daca micutul tau tuseste si pare sa respire foarte greu din cauza nasucului infundat si tusei cauzate de iritatia gatului, atunci o baie de aburi este tot ce ii trebuie.

O poti face chiar la tine in casa. Da drumul la apa fierbinte, inchide usa si geamul de la baie si lasa sa se faca abur. Apoi, stai cateva minute cu bebelusul in micuta sauna. Efectele sunt imediate.

remedii_naturiste_bebelusi

Lamaia - reduce febra

Febra este un simptom frecvent si uneori firesc la bebelusi, dar inca reuseste sa te sperie de fiecare data.

Daca micutul tau are peste 3 luni si manifesta o febra usoara este semn ca sistemul lui imunitar functioneaza si ca organismul lupta cu infectia.

Taie o lamaie in felii si adauga-le apoi intr-un bol cu apa calduta. Ia un prosop moale, umezeste-l in amestecul format si apoi aplica-l pe tot corpul copilului, prin miscari usoare.

Prunele - trateaza constipatia

Este unul dintre cele mai eficiente trucuri ale bunicii impotriva constipatiei, iar medicii il recomanda chiar si in cazul bebelusilor care inca mai sunt alaptati exclusiv. Sorbitolul continut de prune ajuta la reglarea tranzitului intestinal si la combaterea constipatiei.

Ovazul - trateaza pielea uscata

Baile cu ovaz sunt extrem de folositoare in cazul in care copilul tau are pielea uscata si manifesta fecvent mancarimi.

Pielea bebelusilor este atat de sensibila, incat sunt putine tratamente care sunt eficiente, dar si sigure, in ameliorarea problemelor de piele cu care se poate confrunta.

Ovazul este recunoscut ca fiind un calmant natural al mancarimii, inflamatiilor si are si proprietati hidratante. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi faina de ovaz in apa in care speli bebelusul.

art_bebelusi_mama

Sticla cu apa calda - calmeaza crampele abdominale si colicile

Durerile de burtica sau de stomac sunt extrem de neplacute pentru bebelus. Il fac sa devina iritat, sa planga si sa nu poata dormi. Una dintre metodele care au dat rezultate pentru o multime de mamici este sticluta cu apa calda, invelita in prosop si pusa pe burtica lui.

Poti folosi si comprese cu apa calduta, dar sticluta este mai practica pentru ca in acest fel micutul nu se uda.

Musetelul - trateaza insomniile, durerile de stomac sau burtica

Ceaiul de musetel este un tratament care te salveaza dintr-o multime de situatii. Este eficient si pentru tine, cand esti stresata, dar are efecte calmant si asupra bebelusului tau.

Musetelul poate fi consumat sub forma de ceai, dar si pentru calmarea crampelor abdominale cu ajutorul compreselor aplicate pe burtica.

Atunci cand este baut ca ceai, il ajuta pe bebe sa adoarma mai repede, deci se dovedeste un ajutor de nadejde la ceas de seara, cand vine ora lui de somn, iar el pare sa nu dea semne de somn.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre