Motive surprinzatoare pentru care plange bebelusul

/ / Modificat: 2011-08-16
Motive surprinzatoare pentru care plange bebelusul

motive_bebelusi_plans

Este foarte posibil ca desi copilul sa fie hranit, proaspat schimbat si sa aiba tot ce consideri tu ca ii trebuie, si totusi sa planga, aparent fara motiv. Totusi, trebuie sa stii ca bebelusul nu plange niciodata fara un motv bine intemeiat, asa ca acorda mare atentie lucrurilor care il pot deranja.

motive_plans_bebeIata cateva dintre acestea:

Este imbracat prea gros


Multi parinti au tendinta sa isi imbrace copilul foarte gros atunci cand temperatura scade cu numai cateva grade.

Este adevarat ca multi se tem ca nu cumva puiutul lor sa raceasca, insa prea multe straturi de haine nu vor face decat sa provoace transpiratia, sufocarea si disconfortul bebelusului.

Ce trebuie sa faci: imbraca-l pe bebelus asa cum te-ai imbracat si tu - daca ai pe tine un tricou, o jacheta si o pereche de pantaloni, ai grija ca si puiul tau sa fie imbracat in aceeasi masura, eventual cu o sapca/palarioara pe cap.

Este afectat de certurile parintilor

Chiar daca cei doi parinti nu se cearta din motive serioase, bebelusul este afectat de tonul ridicat al discutiei, lucru care ii starneste plansul.

Ce trebuie sa faci: atunci cand sunteti suparati si simtiti nevoia sa discutati, mutati conversatia intr-o camera separata de cea a bebelusului si chiar si asa incercati sa nu ridicati prea mult tonul.

bebelusi_plans_disconfort_hainuteAre un disconfort fizic

Este foarte posibil ca tricoul bebelusului sa aiba o eticheta care sa il zgarie sau sa il fi asezat pe suzeta sau vreo jucarie ascutita, fara sa iti fi dat seama.

Ce trebuie sa faci: asigura-te ca toate jucariile sunt la locul lor si nu aruncate prin patut, carucior sau scaunelul auto.

De asemenea, atunci cand cumperi haine noi pentru bebelus, atinge eticheta, iar in cazul in care aceasta nu este moale, indeparteaz-o definitiv sau coase in jurul ei o bucata de bumbac moale.

Autor: Ana-Maria Dragota


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Parinti Lacrimi Plange De ce plange bebelusul Plans bebe Plans Bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre