Simptomele eruptiei dentare la bebelusi

/ / Modificat: 2017-02-23
Simptomele eruptiei dentare la bebelusi

Primul semn al faptului ca bebelusului tau incep sa-i dea dintii il constituie salivarea mai abundenta. Pe de alta parte, unii specialisti considera ca eruptia dentara nu este o cauza pentru salivarea excesiva si dorinta bebelusilor de a mesteca totul. Ei au cazut de acord asupra faptului ca aceste simptome reprezinta etape normale in dezvoltarea dintilor si a cavitatii bucale.

bebelus-jucarie-dinti

Simptomele eruptiei dentare

Iata cateva dintre posibilele simptome care anunta aparitia dintilor:

• O usoara crestere a temperaturii apare cu foarte putin timp inainte de eruptia dintelui. Eruptia dentara nu cauzeaza febra. Daca bebelusul tau are febra, ar trebui sa contactezi medicul.

• Bebelusul tau ar putea fi ceva mai irascibil si iritat, ar putea dormi mai putin si va cere cu siguranta mai multa atentie pentru o noapte sau doua.

Dar eruptia dintilor nu va putea cauza ore intregi de plansete.

• Gingiile bebelusului ar putea fi mai rosii decat de obicei si cu mici umflaturi in locul in care urmeaza sa apara dintele.

Ce pot face pentru a calma durerile bebelusului din timpul eruptiei dentare?

De obicei, eruptia dintilor temporari nu este dureroasa, dar poate cauza discomfort si iritabilitate copilului. Inelele reci pentru dentitie sau chiar si un prosopel umed si rece pe care cel mic sa-l stranga intre gingii este intotdeauna de ajutor.

Gelurile folosite pentru eruptia dentara ar trebui folosite cu precautie, o cantitate prea mare putand fi daunatoare copilului.

Importanta dintilor de lapte in dezvoltarea cavitatii bucale a copilului

Cei mici au nevoie de dinti puternici si sanatosi pentru a putea mesteca, pentru a putea vorbi si pentru a avea un zambet frumos, la fel ca si noi, adultii.

Dintii de lapte sunt considerati esentiali in dezvoltarea cavitatii orale intrucat dintii permanenti se dezvolta din aceiasi "muguri de dinti" din care s-au format si dintii de lapte. Astfel, dintii de lapte pastreaza locul pe gingie pentru dintii permanenti care se dezvolta inauntrul gingiilor. Acestia sunt necesari, de asemenea, si pentru dezvoltarea armonioasa a abilitatilor de vorbire ale copilului si cele de mestecare a alimentelor.

Tot dintii, fie ei de lapte sau permanenti, sunt cei care ajuta la formarea conturului fetei.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eruptia dentara la bebelusi Dinti lapte

Articole recomandate

Citeste si despre