Plantele, aburii, zincul si relaxarea va scapa de raceli

/ / Modificat: 2006-12-11
Plantele, aburii, zincul si relaxarea va scapa de raceli





 

Medicina alternativa ofera mai multe solutii prin care organismul poate fi ajutat sa lupte mai bine cu racelile. Echinaceea, zincul, inhalatiile cu aburi sunt cateva dintre ele, explica specialisti britanici. Plante precum echinaceea stimuleaza sistemul imunitar, in timp ce usturoiul este un remediu traditional pentru raceli si gripe datorita actiunii sale antivirale si antibacteriene.

Amestecati apa fierbinte, lamaie, miere si usturoi si faceti gargara sau beti in cazul in care aveti dureri in gat. Inhalatiile cu aburi sunt recomandate in raceli pentru curatarea sinusurilor.

Uleiurile esentiale de eucalipt pot fi adaugate in apa fierbinte folosita la inhalatii. Pentru a respira mai usor, acelasi ulei de eucalipt (doar cateva picaturi) amestecat cu ulei de floarea-soarelui poate fi folosit intr-un masaj pe piept sau pe spate.   

Terapiile nutritionale: suplimentele cu zinc ca si vitamina C reduc durata racelilor si severitatea simptomelor. In plus, atunci cand sunteti raciti, specialistii va recomanda sa va odihniti mai ales in primele zile pentru a va intari sistemul imunitar.

Beti multe lichide, mancati mai putine produse lactate si mai putin zahar pe durata racelii. Daca sunteti fumator, renuntati la viciu macar cat sunteti raciti, relaxati-va si odihniti-va pentru a va intari sistemul imunitar.

Nasul care curge, durerile de gat, stranutul, tusea, durerile de cap, febra moderata sunt semnele care indica o raceala. Simptomele gripei sunt in general aceleasi, cu diferenta ca febra este mai ridicata.

Citeste tot articolul in: Evenimentul Zilei

11 Decembrie 2006

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre