Sexul in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2014-10-21
Sexul in timpul sarcinii

Sexul in timpul sarcinii nu ar trebui sa fie considerat interzis. Doar medicul care iti supravegheaza sarcina iti poate spune daca exista conditii care sa-ti restrictioneze penetrarea, orgasmul sau excitatia sexuala.

Pot avea contacte sexuale in timpul sarcinii?

Absolut. In cazul unei sarcini normale, poti sa faci asta pana cand ti se rupe apa. Insa contacteaza medicul daca te confrunti cu una dintre urmatoarele situatii:

  • esti tratata pentru o sarcina prematura;
  • cervixul este scurt sau dilatat;
  • pierderi de sarcina in trecut.

Atata timp cat sarcina este normala, nu va veti rani copilul daca faceti sex, chiar daca partenerul sta deasupra.

Stratul subtire de mucus ce acopera cervixul are rol de a proteja copilul impotriva infectiilor. Aceleasi rol il au si sacul amniotic si muschii puternici ai uterului. Desi copilul se va misca dupa un orgasm, acest lucru nu e datorat faptului ca acesta simte durere sau simte ceea ce se intampla, ci datorita activitatii intense a inimii tale.

E important sa adopti o pozitie sexuala cat mai comoda pentru tine si, daca este nevoie, sa folosesti chiar un lubrifiant. Actul sexual nu trebuie sa-ti provoace durere, iar contractiile uterului din momentul orgasmului trebuie urmarite cu atentie. Daca dupa orgasm apar contractii dureroase sau regulate, suna medicul cat mai repede posibil.

Va exista aceeasi placere?

sex-sarcina

Va fi mai bine sau nu in functie de fiecare femeie. Cresterea circulatiei sangelui din zona pelviana poate duce la marirea ovarelor si intensificarea senzatiei. Insa aceasta crestere poate oferi unor femei placere, iar altora disconfort. De asemenea, unele femei pot avea dureri de burta in timpul contactului sexual, iar sanii pot deveni mai voluminosi si mai moi.

Este posibil sa existe scurgeri vaginale, ce pot provoca placere sau viitoare iritatii ale vaginului si este foarte usor sa confunzi aceste scurgeri cu ruperea apei. Atunci cand aceasta are loc, sentimentul este de scurgere lenta, fata de scurgerile vaginale ce dau impresia unor scurgeri continue.

Insarcinata si fara chef. Este normal?

Da, poate fi. Schimbarile majore ce au loc in corpul tau iti pot afecta viata sexuala. Unele femei, in sfarsit lipsite de griji in vederea contraceptiei, se simt mai sexy ca niciodata. Altele insa sunt obosite sau prezinta greata atunci cand este vorba de sex, in special in primul trimestru de sarcina.

Pentru femei, deseori sarcina creeaza nevoia de afectiune, mai puternica decat satisfacerea fizica. Perioada de sarcina este un moment oportun de a explora aspecte ce tin de sex precum:

  • imbratisari;
  • tinutul de mana;
  • descoperirea unor pozitii noi;
  • descoperirea unor modalitati noi de a provoca placere.

Multe femei descopera partea emotionala in aceasta perioada, iar cateodata orgasmul poate dura mai mult decat inainte. Desi contactul sexual e bine venit, o alta modalitate de a te simti aproape de partenerul tau intr-un mod cat mai intim este aceea in care va tineti de mana si va spuneti cuvinte frumoase.

Amintiti-va de momentul conceperii copilului, bucurati-va de timpul petrecut impreuna: mergeti la plimbare tinandu-va de mana sau petreceti o seara romantica la lumina lumanarilor urmata de masaj reciproc.

Sfaturile cu privire la viata sexuala a unui cuplu in aceasta perioada nu depind doar de circumstantele medicale, ci si de cat de mult se implica cei doi parteneri. In majoritatea cazurilor, este indicat sa continuati sa aveti contacte sexuale in perioada sarcinii, insa acest lucru ar trebui sa fie confirmat de catre medic.

Nu exista nicio dovada cu privire la faptul ca sexul in cel de-al treilea trimestru provoaca nasterea prematura si studiile arata ca nu exista dovezi la nastere asupra greutatii sau inaltimii copilului legate de sexul in perioada sarcinii.

De obicei, prostaglandinele ( hormoni) obisnuiesc sa induca nasterea, insa acestia nu exista in cantitatea necesara pentru a face acest lucru, iar faptul ca aveti contacte sexuale in perioada sarcinii nu va cauza ruperea membranelor. Experienta fiecarui cuplu este unica. Reactiile unei femei tind sa fie strans legate de stadiul sarcinii, iar cele ale barbatului tind sa fie constante de-a lungul acestei perioade.

5 lucruri de stiut despre sexul in sarcina

Exista 5 lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti in ceea ce priveste sexul in timpul sarcinii:

1. Pe masura ce sarcina evolueaza este indicat ca femeia sa stea pe o parte sau deasupra.

2. O femeie trebuie sa stie intotdeauna sa spuna "NU!"

3. Este indicat sa comunicati sa va folositi umorul, empatia si intelegerea.

4. In cazul in care o femeie risca sa nasca prematur este indicat sa nu aiba niciun fel de contact sexuale sau orgasm.

5. Cu cat te apropii de data nasterii, discuta cu medicul despre starea ta si a copilului pentru a sti cu siguranta daca este indicat sa ai contacte sexuale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre