Alimente antistres in sarcina

/ / Modificat: 2014-04-15
Alimente antistres in sarcina

Ceea ce mananci in sarcina afecteaza nu numai organismul tau si al bebelusului din burtica, ci si starea de spirit. Te poti ajuta de unele alimente pentru a cobori considerabil nivelul de stres si pentru a te relaxa si a te bucura de sarcina in cel mai minunat mod. Iata cateva idei de alimente care iti ofera un tonus psihic excelent in perioada sarcinii!

Afine

Si in general, fructele de padure sunt recomandate din plin in timpul sarcinii. Afinele au rolul de a intari sistemul imunitar si de a energiza organismul, inlaturand senzatia de oboseala si starea apatica.

Banane

Banana contine un complex de nutrienti care au rolul de a induce o stare de bine si de a lupta eficient impotriva stresului.

Vitamina B6 ajuta la transformarea triptofanului (si acesta este continut de ele) in serotonina, care ofera un tonus bun.

Migdale

Sunt unele dintre alimentele care au rolul de a secreta asa-numitul "hormon al fericirii". Au un continut bogat de vitamina B, E, zinc si magneziu, toate contribuind la fortificarea organismului in lupta antistres.

Ciocolata neagra

Cu cat are un continut mai mare de cacao (peste 70%) si mai scazut de zahar, cu atat este mai utila in a-ti da un tonus optimist. Este bogata in flavonoide, substante care au proprietati de relaxare. Ea contine si fenitalamine, un produs chimic care imbunatateste starea de spirit.

Specialistii sustin ca daca mananci o bucatica de numai 50 de grame de ciocolata neagra zilnic, timp de 2 saptamani, nivelurile de cortizol (hormonul stresului) scad considerabil.

Cereale integrale

Carbohidratii continuti de cereale stimuleaza secretia de serotonina din creier si au efect calamant. Ele au si vitamina B si asigura si un plus de energie, precum si rezistenta sistemului imunitar impotriva diverselor boli.

Peste

Pestele este in primul rand o sursa de acizi grasi Omega 3. Si acestia au un efect antistres, dar complexul de B-uri (vitamina B6 si B12 in special) fac din peste un aliment esential in mentinerea starii de bine. Vitamina B12 ajuta din plin la sintetizarea serotoninei. Sa nu uitam ca un deficit al vitaminei 12 conduce la depresie.

Atentie la consumul de peste in sarcina. Evita pestele cu un continut bogat de metilmercur si nu consuma mai mult de 340 de grame pe saptamama.

Legumele verzi

Sunt un rezervor de vitamina B, dar si de acid folic, care ajuta la diminuarea stresului si a combaterea depresiei in sarcina. Poti opta pentru broccoli, spanac, salata verde, sparanghel si alte legume care au o culoare accentuata de verde. Cu cat sunt mai verzi cu atat sunt mai bune!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie sarcina Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre