Get Adobe Flash player

Glazura de ciocolata pentru tort

23 Mai 2012

Pentru reusita unui tort, pe langa ingredientele de calitate ai nevoie si de reteta potrivita. Astfel, daca iti doresti sa pregatesti un tort aniversar, noi iti oferim reteta celei mai bune glazuri de ciocolata.

 

glazura-ciocolata

Timp de preparare

15 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

150 g ciocolata neagra

150 g zahar

75 ml apa

40 g unt gras

Mod de preparare

Pune apa si zaharul la fiert, amestecand continuu, pana la dizolvarea zaharului. Lasa amestecul pe foc mic, pana cand obtii consistenta unui sirop gros.

 

Separat, topeste ciocolata la bain-marie, apoi toarna peste aceasta siropul de zahar. Incorporeaza un cub de unt si continua sa tii glazura pe baia de aburi, pana cand ti se omogenizeaza perfect.

 

Foloseste glazura calduta.

Trucuri

Daca obtii o glazura prea groasa, adauga 1-2 lingurite de apa calda in ea sau 20 grame de unt.

 

Daca glazura obtinuta ti se pare prea subtire, ia-o de pe baia de aburi si las-o putin la racit.

Tipul bucatariei

Internationala

Cum acoperi cu ajutorul machiajului semnele de oboseala. Afla de la Raluca Luca, make-up artist!

Articole recomandate

COMENTARII