Batoane florentine

/ / Modificat: 2015-02-09
Batoane florentine

Batoanele florentine sunt un mix delicios de migdale, nuca, alune pecan, cirese glasate si ciocolata neagra. Aceasta gustare decadenta, bogata in antioxidanti si grasimi esentiale omega-3, merge mana in mana cu dezvoltarea armonioasa pe care ti-o doresti pentru micutul tau.

Timp de preparare:

1 ora si 15 minute

Dificultate:

medie

Ingrediente:


180 grame zahar


230 grame unt sarat

200 grame faina alba


100 grame faina de orez


1 sfert de lingurita esenta de migdale


80 ml smantana


50 grame fulgi de migdale


25 grame migdale intregi


2 linguri miez de nuca, maruntit


2 linguri alune de padure, taiate in jumatate


2 linguri alune pecan, maruntite


50 grame cirese glasate


50 grame crema de ciocolata neagra

Mod de preparare:


Tapeteaza o tava patrata cu hartie de pergament (cu latura de circa 20 cm). Pune in recipientul unui blender 100 grame zahar si 200 grame unt si proceseaza, pana obtii o crema fina.

Adauga esenta de migdale, faina de orez si faina, apoi continua sa procesezi pana obtii o compozitie omogena. Intinde aluatul pe fundul tavii si apasa-l cu degetul, pentru a-l uniformiza perfect. Introdu tava la frigider circa 30 de minute, acoperita cu o folie.



Intre timp, incinge cuptorul la 180 de grade Celsius si pune pe foc o oala in care amesteci restul de unt, 80 de grame de zahar si o lingura de faina. Amesteca bine pana cand se topeste zaharul complet si incorporeaza in sos smantana, ciresele si nucile.



Coace aluatul refrigerat timp de 20-25 de minute, apoi acopera-l cu sosul fierbinte si mai coace prajitura inca 20 de minute. Las-o sa se raceasca bine, apoi glazureaz-o cu crema de ciocolata neagra si tai-o in bucati potrivite, dreptunghiulare.



Foto: bakepedia.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre