6 retete numai bune de preparat pe canicula

/ / Modificat: 2017-07-07
6 retete numai bune de preparat pe canicula

Cand temperaturile de afara depasesc pragul de comfort termic, ultimul lucru pe care vrei sa-l faci este sa incingi cuptorul si sa gatesti. Din fericire, exista o multime de retete pe care le poti prepara rapid atunci cand nu vrei sa petreci foarte mult timp in bucatarie.

Iata 6 retete numai bune de preparat pe canicula:

Salata de vara cu avocado si boabe de fasole verde

Daca tii la silueta, salatele pe baza de avocado sunt ideale pentru a slabi usor, mancand totodata pe saturate. Acest fruct contine grasimi mono-nesaturate din categoria acizilor grasi esentiali Omega-3, foarte utili in cura de slabire. Iti dau o senzatie de satietate de lunga durata si „invata” organismul tau sa-si extraga energia din grasime, scapandu-te astfel de colaceii de pe abdomen si aripioare.

Studiile au dovedit ca grasimile mononesaturate sunt utile in special celor care au un surplus de grasime pe talie. In plus, avocado ajuta la scaderea colesterolului si la reglarea tensiunii arteriale. El contine totodata L-carnitina, un aminoacid care contribuie la transformarea grasimilor in energie si este util inainte de antrenament. Acelasi fruct este bogat in potasiu, magneziu si vitamine din grupul B. Acestea previn retentia lichidelor in tesuturi, elimina stresul si imbunatatesc metabolismul.

Prepara o salata dintr-o jumatate de avocado taiat fasiute, un ou fiert, fasole verde din conserva, gata fiarta, un castravete si o rosie taiate feliute, o lingurita de ulei de masline, sare si piper dupa gust.

Fasolea verde poate fi inlocuita si cu boabe de fasole rosie sau linte. Pentru un gust racoritor, poti adauga la salata si putina zeama de lamaie.

Paste cu sos pesto de avocado

Pastele sunt extrem de simplu de preparat, nu trebuie decat sa le fierbi in apa cu sare, pentru aproximativ 10 minune, in functie de tipul de faina din care sunt facute. Spagetele clasice au nevoie de 8 minute sa fiarba, in timp ce pastele fusili si cele integrale sunt gata in 12 minute.

Cat despre sosul pesto, este extrem de simplu de preparat. Pentru doua portii de spaghete, ai nevoie de un avocado bine copt, suc de lamaie, putin ulei de masline, sare si piper dupa gust, busuioc proaspat si un catel de usturoi.

Taie fructul de avocado pe jumatate si scobeste-i miezul cu ajutorul unei linguri. Pune bucatile de avocado in blender si adauga restul ingredientelor peste fruct. Intr-un minut, totul este gata. Adauga sosul pesto pe baza de avocado peste pastele gata facute si savureaza aceasta reteta sanatoasa si totodata prietenoasa cu silueta.

Salata de pui cu avocado

alata-pui-acovado

Iata o reteta delicioasa pe baza de piept de pui, gata in 20 de minute. Pentru a o prepara, ai nevoie de:

- 2 bucati avocado;
- o bucata piept de pui;
- 2 oua fierte;
- 150 gr de branza;
- o ceapa.

Dressing-ul pentru salata il poti prepara din maioneza amestecata cu o lingurita mustar boabe, o lingurita de suc de lamaie, jumatate de lingurita de usturoi pisat si orice alt condiment care iti place (piper, patrunjel, sare etc).

Pentru inceput, taie fructele de avocado in doua, scoate samburii si taie miezul cubulete. Rumeneste pieptul de pui intr-o tigaie de teflon, apoi marunteste-l in cubulete. Adauga peste carne bucatelele de branza, ceapa taiata rondele si miezul de la avocado. La final, adauga dresingul, amestecandu-l cu restul ingredientelor. Puna salata intr-un bol de servire si decoreaz-o cu bucati de ou taiate marunt, ardei rosu si cateva frunze de patrunjel verde.

Smoothie cu iaurt si de fructe de padure

Multe persoane nu concep diminetile fara o ceasca cu cafea. Desi este bogata in antioxidanti, cafea nu este recomandata in zilele caniculare. In schimb, te poti delecta cu un delicios smoothie cu fructe de padure, racoritor si plin de vitamine.

Amesteca intr-un blender o ceasca de fructe de padure, o banana taiata in bucati si 200 de grame de iaurt cu 2% grasime. Vei obtine o pasta consistenta, bogata in antioxidanti si plina de gust. Serveste acest smoothie inainte sa pleci la plaja sau la piscina si te vei simti plina de energie cat sa inoti 10 ture de bazin.

Milkshake de capsune si banane

Ce poate fi mai bun, pe post de gustare de dupa-amiaza, decat un milkshake racoritor?

Toarna intr-un blender o cana de capsune proaspete si o banana rupta in bucati. Mixeaza fructele pana se omogenizeaza, apoi adauga peste ele 150 de ml de lapte rece. Poti pune si putina miere, daca simti nevoia de un gust mai dulce. Pune intr-un pahar inalt niste gheta pisata, apoi toarna milkshake-ul in pahar. Agata o capsuna de buza paharului, infige un pai in milkshake si savureaza aceasta bautura delicioasa.

File de somon cu orez gatit la aburi

somon-orez

Cea mai sanatoasa cina pe care o poti servi vara, in zilele toride, este cea compusa din preparate din peste. Si pentru ca nu vrei sa faci sauna din casa, dand drumul la cuptor, cel mai simplu este sa prepari totul la steamer.

Poti gati atat pestele, cat si orezul, in acelasi timp. Iata de ce ingredinte ai nevoie

- doua bucati de file de somon;
- 150 gr de orez cu bobul lung;
- 40 gr de unt;
- condimente: sare de mare, piper alb macinat, busuioc uscat, amestec de ierburi mediteraniene si un varf de cutit de boia de ardei dulce.

Spala orezul bine si pune-l in vasul special de gatit la aburi. Adauga peste el putina sare, boia de ardei, putin piper alb, un pic de ierburi mediteraniene si unt. Toarna apoi apa in steamer si fixeaza cronometrul aparatului la 30 de minute. Condimenteaza somonul cu sare, piper alb si busuioc. Dupa un sfert de ora, pune somonul in locul orezului si muta vasul cu orez deasupra pestelui. Lasa totul la aburi inca 15 minute.

Odata oprit cronometrul, serveste totul stropit cu putina zeama de lamaie. Poti sa prepari si un sos alb cu mult busuioc, pe care sa il adaugi peste somon. Savureaza aceasta cina alaturi de un pahar de vin alb sau de Sangria, se potriveste de minune.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente sanatoase Salata de vara Avocado Smoothie vara Milkshake Retete somon Retete avocado Activitati racoritoare canicula

Articole recomandate

Citeste si despre