Toastul cu avocado si ou posat este alegerea perfecta pentru un mic dejun hranitor, rapid si plin de gust. Combinatia dintre painea integrala crocanta, avocado-ul cremos si oul moale, cu galbenusul curgator, transforma fiecare inghititura intr-un rasfat sanatos. Este o reteta simpla, dar sofisticata, ideala pentru dimineti agitate sau brunch-uri relaxante acasa.
Ingrediente:
-
2 felii de paine proaspata integrala
-
2 avocado bine copti
-
2 oua
-
2 linguri de otet
-
sare dupa gust
-
zeama de lamaie (dupa gust)
-
ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
-
Pregatirea avocado-ului:
Taie avocado pe jumatate, scoate samburele si miezul. Paseaza miezul cu o furculita si adauga sare, zeama de lamaie si un strop de ulei de masline. Amesteca bine si da-l deoparte. -
Pregatirea oualor posate:
Intr-o craticioara, fierbe apa si adauga cele 2 linguri de otet. Cand apa incepe sa fiarba usor (fierbere lina), creeaza un vartej cu o lingura si adauga un ou crapat intr-o cescuta. Lasa oul sa fiarba 2-3 minute pana cand albusul se incheaga, apoi scoate-l cu o spumiera. Repeta si cu celalalt ou. -
Prajirea painii:
Prajeste feliile de paine integrala intr-un toaster sau in tigaie, pana devin crocante si aurii. -
Asamblarea toastului:
Unge fiecare felie de paine cu pasta de avocado, apoi aseaza cate un ou posat deasupra. Stropeste cu putin ulei de masline si presara un praf de sare (sau fulgi de chili, optional). -
Servire:
Se serveste imediat, cald. Este ideal pentru mic dejun, brunch sau o gustare hranitoare.
Sursa: www.philips.ro
Sursa foto: freepik