Pielea ne arata cat suntem de sanatosi

/ / Modificat: 2017-03-27
Pielea ne arata cat suntem de sanatosi

Pielea, cel mai mare organ al corpului, poate fi un instrument important de masurare a starii tale de sanatate. Semnele, petele, ridurile si nuantele pielii pot trada foarte multe boli care iti afecteaza organismul in interior. Iata ce boli si afectiuni medicale se pot citi pe pielea ta si cand este cazul sa mergi la doctor!

Pielea uscata, lipsita de stralucire

Daca ai observat ca pielea ta este mai tot timpul uscata, atunci trebuie sa integrezi mai mult peste in alimentatia ta sau sa dai o fuga pana la un magazin naturist, pentru suplimente cu acizi grasi Omega 3.

Potrivit medicilor, persoanele care au constant pielea foarte uscata si cu aspect tern duc lipsa de acizi grasi esentiali in organism si sunt supuse riscului de boli cardiovasculare sau cancer.  

Pielea uscata, cu senzatie intensa de mancarime

Dai vina pe pielea uscata pentru senzatia de mancarime de care simti ca nu mai scapi? Mergi la medic, deoarece nu doar uscaciunea pielii s-ar putea sa fie de vina, ci un potential cancer al sistemului limfatic, cunoscut si ca boala sau limfomul Hogkin.

Decolorarea pielii de pe picioare si umflarea lor

Ai observat ca pielea de pe picioarele tale este mai decolorata decat restul corpului si ca ti se umfla din ce in ce mai des picioarele? S-ar putea sa suferi de insuficienta venoasa, afectiune in care venele nu functioneaza corect la nivelul membrelor inferioare si nu reusesc sa pompeze sangele inapoi spre inima, determinand edemul.  

Nuantarea albastruie a pielii

In cazul in care constati ca pielea ta a inceput sa capete o culoare usor albastruie, te poti considera suspecta de anemie. Pigmentarea usor vinetie a pielii este cauzata de nivelul scazut de hemoglobina din organism, asociat cu deficienta de fier sau acid folic din organism.  

Ridurile adanci pe fata si gat

Este adevarat ca ridurile apar si se accentueaza odata cu inaintarea in varsta. Insa tot adevarat este si faptul ca acestea tradeaza o densitate osoasa slaba, in special a soldurilor si coloanei vertebrale.

Cu cat ridurile sunt mai adanci si pronuntate la femeile aflate la menopauza, cu atat creste riscul osteoporozei si fracturilor osoase. Cel putin aceasta este concluzia cercetatorilor, care explica riscul pe baza cantitatii scazute de colagen din organism, care are un rol esential nu numai in elasticitatea pielii, ci si in intarirea sistemului scheletic al organismului.

In situatia in care colagenul lipseste sau se afla in cantitati prea mici in organism, nu doar pielea are de suferit, ci si oasele.

Ingalbenirea pielii

Nuanta pielii tale este un indicator important al starii tale de sanatate si un simptom pe baza caruia medicii isi confirma, adesea, suspiciunile. In cazul in care pielea ta are tendinta de a se ingalbeni, in special cea de pe ten, exista suspiciunea de a suferi de icter, o afectiune a ficatului, cauzata de nivelul crescut de bilirubina.

Mai cunosti si alte caracteristici ale pielii care tradeaza boli sau afectiuni? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Piele stare sanatate Piele indicator boli Afectiuni piele

Articole recomandate

Citeste si despre