Boli de piele ale copilariei care pot fi prevenite cu o buna igiena

/ / Modificat: 2023-03-01
Boli de piele ale copilariei care pot fi prevenite cu o buna igiena

Exista mai multe boli de piele din copilarie cauzate de lipsa de igiena. Marea majoritate a patologiilor sunt cauzate de germeni care patrund in organism prin apa, alimente sau maini murdare. In acest articol, vei regasi detalii despre cateva dintre bolile de piele din copilarie cauzate de lipsa de igiena care pot fi evitate.

Scabie

Scabia este cauzata de o infestare a pielii de catre acarianul Sarcoptes scabiei var. hominis. Cele mai caracteristice simptome sunt mancarimea intensa si o eruptie pe suprafata pielii. Acarianul se transmite prin contact prelungit si direct piele pe piele cu un copil infectat. Prin urmare, evitarea igienei precare este importanta pentru a controla si preveni scabia.

Dermatita a zonei de scutec

Dermatita scutecului este o afectiune inflamatorie acuta caracterizata prin eritem, pustule si papule in zona scutecului. Este cauzata de o combinatie de mai multi factori, cum ar fi umezeala crescuta, contactul prelungit cu materii fecale sau urina si alti iritanti.

Dermatita cu Pseudomonas

Cunoscuta si sub numele de foliculita cu Pseudomonas aeruginosa, aceasta este o infectie a pielii. Acest germen se gaseste cel mai frecvent in mediul inconjurator (sol, apa) si se transmite prin contactul direct al pielii cu apa contaminata. Simptomele includ mancarimi ale pielii care pot evolua spre o eruptie cutanata rosie si vezicule pline de puroi in jurul foliculilor de par. In majoritatea cazurilor, eruptia tinde sa dispara de la sine, in cateva zile si fara tratament medical.

Impetigo

Impetigo este o infectie comuna a straturilor superficiale ale epidermei. De asemenea, este foarte contagioasa si se raspandeste cu usurinta. In cele mai multe cazuri, apare sub forma unor placi eritematoase cu o crusta galbena. Poate provoca, de asemenea, mancarimi sau durere. Actiunea de spalare a mainilor cu un antiseptic sau cu sapun obisnuit reduce considerabil sansele de a contracta infectii precum diareea, pneumonia si impetigo.

Negii

Negii sunt excrescente benigne cauzate de virusul papiloma uman (HPV) care se dezvolta pe piele si mucoase. Transmiterea in orice parte a corpului se face prin contactul cu pielea. Adica, se transmit usor prin contact direct sau indirect, mai ales daca bariera epiteliala normala este rupta.

Dermatofitoza

Ringworm este o boala infectioasa a pielii cauzata de o ciuperca. Se caracterizeaza prin aparitia unei eruptii cutanate circulare, rosii si pruriginoase. Ciuperca care provoaca aceasta afectiune poate fi localizata pe piele, pe suprafete si pe obiecte de uz casnic, cum ar fi hainele, lenjeria de pat si prosoapele.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Boli ale copilariei Boli piele copii

Articole recomandate

Citeste si despre