7 alimente care te imbatranesc

/ / Modificat: 2017-08-29
7 alimente care te imbatranesc

Faci sport, ai grija sa folosesti cele mai bune produse de ingrijire a pielii si, cu toate acestea, tenul tau arata palid si imbatranit. Stiai ca de vina poate fi ceea ce mananci? Unele alimente accelereaza procesul de imbatranire a pielii, ceea ce duce la aparitia prematura a ridurilor, iar pielea poate arata obosita, fara stralucire.

Ca sa iti mentii pielea tanara si frumoasa, trebuie sa eviti excesul de alimente care ii fac rau!

Dulciurile

Consumul exagerat de zahar poate declansa un proces numit glicatie, cand moleculele de zahar in exces se combina cu proteinele, ducand la deteriorarea colagenului (proteina care pastreaza pielea ferma si tanara). Aceste molecule pot afecta si enzimele care lupta cu radicalii liberi, ceea ce duce la imbatranirea prematura e pielii.

Consumul exagerat de zahar mai este asociat si cu aparitia acneei. In loc de bomboane sau prajituri, potoleste-ti pofta de dulce cu dulceturi naturale, cu miere ori cu fructe care contin in mod natural zaharuri.

Alcoolul

Un ficat sanatos inseamna o piele sanatoasa, pentru ca atunci cand ficatul functioneaza corect toxinele care ar putea afecta pielea sunt eliminate in mod natural din corp. Insa daca toxinele incep sa se acumuleze pentru ca ficatul nu-si mai indeplineste corect functiile, atunci creste riscul unor probleme ale pielii precum petele, acneea, ridurile, chiar rozaceea. Unul dintre cei mai mari dusmani ai ficatului este alcoolul. In plus, alcoolul deshidrateaza si poate duce la aparitia tulburarilor de somn. Lipsa odihnei suficiente este asociata cu probleme precum ridurile, pigmentarea pielii, scaderea elasticitatii tenului.

Asadar, alcoolul trebuie consumat in cantitati moderate.

Prajelile

Alimentele prajite sunt si ele un dusman al pielii tale, deoarece pot cauza accentuarea ridurilor de expresie. Totodata, daca le consumi in exces risti sa ingreunezi procesul de oxigenare a pielii, ceea ce duce la scaderea elasticitatii pielii. Nici daca iti place carnea crocanta nu este bine deoarece consumata in exces poate sa contribuie la aparitia de procese inflamatorii in organism, lucru care afecteaza productia de colagen.

Mancarea picanta

Iti plac preparatele picante? Nu este tocmai un lucru bun, pentru ca mancarea picanta accentueaza simptomele in cazul celor care sufera de cuperoza. De asemenea, femeile aflate la menopauza pot suferi din cauza alimentatiei condimentate, caci acestea pot favoriza dilatarea vaselor de sange, facand pielea sa se inroseasca, dar sa aiba si un aspet mai patat. Te poti rasfata cu mancaruri picante, insa nu trebuie sa abuzezi.

Cafeaua

Cafeaua este bautura preferata a multor femei, pentru ca le energizeaza, astfel incat sa isi inceapa bine ziua. Insa nu trebuie sa abuzeze si sa bea ceasca dupa ceasca, pentru ca atunci pielea poate sa aiba de suferit. Cofeina are efect diuretic, putand sa duca la aparitia fenomenului de deshidratare. O piele deshidratata este uscata, cu un aspect tern si nesanatos. Pentru a inlatura din efectele deshidratarii poti folosi o crema de fata hidratanta. Nu numai tenul are de suferit din cauza deshidratarii, ci si pielea de pe corp. Ca sa reduci din efecte, foloseste lapte de corp si crema de maini hidratanta.

Fructele de mare

Fructele de mare sunt gustoase si sanatoase, insa nu si daca faci exces. Fructele de mare contin o cantitate mare de iod, favorizand secretia in exces a sebumului. Excesul de sebum este asociat cu pielea grasa, cu aspect uleios, favorizand si aparitia cosurilor. Incearca sa te limitezi la una-doua portii de fructe de mare pe saptamana.

Alimentele sarate

Nicio mancare parca nu are gust fara sare, insa problema intervine atunci cand obisnuim sa punem prea multa sare in alimentele pe care le preparam. De ce? Sarea duce la retentia de apa, de aceea fata ta ar putea sa capete un aspect pufos. Mai mult, consumul exagerat de sare este asociat si cu degradarea celulelor pielii, reducand elasticitatea. De aceea, daca mananci foarte sarat ai un risc mai crescut sa te alegi cu astfel de probleme.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Fructe de mare Frumusete piele Ingrijire piele Sanatate piele Prevenire riduri

Articole recomandate

Citeste si despre