Dieta cu supa de pui

/ / Modificat: 2013-05-20
Dieta cu supa de pui

Dieta cu supa de pui face parte dintre curele de slabire rapide, care te ajuta sa scapi de cateva kilograme intr-o perioada scurta de timp. Cunoscuta si sub numele de "Dieta de 7 zile cu supa de pui", acest regim te ajuta sa pierzi chiar si 5 kilograme in mai putin de o saptamana, consumand in 90% din timp o supa cu efecte miraculoase asupra siluetei!

Exista mai multe versiuni ale regimului de slabit cu supa de pui, insa cea mai cunoscuta dintre ele este cea de 7 zile, in care se consuma acest preparat la toate mesele, cu exceptia micului dejun, care este diversificat in fiecare zi.

Reteta supei de pui care te slabeste 5 kg in 7 zile

Ingrediente

4 buc de pastarnac


4 tulpini de telina


1 gulie


4 cepe


1 ardei iute (fara seminte)


2 linguri de ulei


1 lingura de usturoi tocat


2 lingurite de sare


1 lingurita rasa de piper


16 cesti de supa de legume


8-10 bucatele de piept de pui


400 g morcovi congelati


300 g broccoli congelat


300 g varza


1/4 ceasca de suc de lamaie


1 legatura de marar proaspat

Mod de preparare

Incinge uleiul intr-o oala mare de supa. Adauga la calit urmatoarele legume tocate marunt: usturoiul, ardeiul iute, pastarnacul si telina. Asezoneaza-le cu sarea si piperul. Lasa-le sa se caleasca pana se inmoaie, cam 15 minute.

Dupa ce s-au calit, adauga si celelalte legume tocate marunt: morcovi, varza, broccoli, ceapa, supa de pui si sucul de lamaie. Lasa supa pe foc pana cand toate legumele s-au fiert. Daca respecti reteta de mai sus, ar trebui sa iti iasa o cantitate suficient de mare de supa cat sa acoperi aproximativ 23-26 de portii.

Regulile si programul dietei cu supa de pui

Dieta cu supa de pui este destul de restrictiva si are o singura regula de baza: se consuma doar supa de pui in fiecare zi, cu exceptia micului dejun. Prima masa a zilei este consistenta si formata doar din anumite alimente.

Iata meniuri de mic-dejun recomandate pentru primele 5 zile ale dietei. In ultimele 2 zile de regim, poti opta pentru oricare 2 dintre cele 5 variante de mic-dejun, la alegere.  

1: un iaurt dietetic, degresat, cu cateva fructe in el: mere, portocale, banane si un pumn de germeni de grau.

2: 200 g de branza de vaci cu un varf de cutit de scortisoara si 1/2 lingurita zahar brun; 3 smochine; 2 felii de paine prajita, din cereale integrale.

3: 1 cana de lapte degresat cu 1 cana si jumatate de cereale integrale pentru mic-dejun; 1 fruct.  

4: 1 felie paine prajita din cereale integrale; 30 g cascaval degresat; 1 pahar cu suc proaspat din portocale.  

5: 1 pahar cu lapte degresat combinat cu 1 cana si jumatate de cereale integrale.

Desi supa de pui este un preparat sanatos, iar ingredientele acesteia sunt foarte hranitoare pentru organism, dieta bazata aproape in intregime pe consumul acestui preparat nu poate fi transformata intr-un stil de viata, pe termen lung.

Este important ca dieta sa nu fie tinuta mai mult de 7 zile, iar la terminarea ei alimentele solide si consistente sa fie integrate in meniu treptat si in cantitati reduse, pentru a nu da peste cap organismul.  

Tu ai tinut vreodata dieta cu supa de pui? Ti se pare un regim sanatos de slabit? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Diete slabit Slabit sanatos

Articole recomandate

Citeste si despre